četvrtak, 21. siječnja 2016.

Pečene koštice

Sastojci
koštice bundeve/tikve (hokkaido tikva, butternut tikva,…)
sol, papar
slatka i ljuta crvena paprika
češnjak u granulama
suho začinsko bilje (npr. majčina dušica)
ulje

Priprema
Kad ste izdubili bundevu/tikvu odvojite koštice. Stavite ih u gusto cjedilo i ispirite pod mlazom vode odvajajući pritom vlaknaste ostatke bundeve. Raširite ih na pladanj obložen kuhinjskom krpom i ostavite da se suše preko noći (8 sati).


Sutradan suhe koštice začinite solju i paprom, po želji slatkom i ljutom paprikom, češnjakom i začinskim biljem, dodajte i sasvim malo ulja (tek toliko da se malo sjaje) pa sve dobro promiješajte.
Rasporedite ih u jednom sloju na lim obložen papirom za pečenje.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite ih 10ak min. da porumene.
Pečene koštice se ne ljušte, nego se jedu cijele.


4 komentara:

  1. Ha! Nikada mi nije palo na pamet da ih ovako spremi i da ih jedemo cele! Pa ih onda samo, uz grižu savesti bacim. Hvala za ideju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš dobra ideja! Nisam ih nikada jela cijele, uvijek ono pljuckanje, ali ovako pripremljene mora da su odlične i teško da bi ih itko otpljucnuo!:))

    OdgovoriIzbriši