Sastojci
koštice bundeve/tikve (hokkaido tikva, butternut tikva,…)
sol, papar
slatka i ljuta crvena paprika
češnjak u granulama
suho začinsko bilje (npr. majčina dušica)
ulje
Kad ste izdubili bundevu/tikvu odvojite koštice.
Stavite ih u gusto cjedilo i ispirite pod mlazom vode odvajajući pritom vlaknaste
ostatke bundeve. Raširite ih na pladanj obložen kuhinjskom krpom i ostavite da
se suše preko noći (8 sati).
Sutradan suhe koštice začinite solju i paprom, po
želji slatkom i ljutom paprikom, češnjakom i začinskim biljem, dodajte i sasvim
malo ulja (tek toliko da se malo sjaje) pa sve dobro promiješajte.
Rasporedite ih u jednom sloju na lim obložen
papirom za pečenje.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite
ih 10ak min. da porumene.
Pečene koštice se ne ljušte, nego se jedu cijele.
Ha! Nikada mi nije palo na pamet da ih ovako spremi i da ih jedemo cele! Pa ih onda samo, uz grižu savesti bacim. Hvala za ideju!
OdgovoriIzbrišiProbaj:)
IzbrišiBaš dobra ideja! Nisam ih nikada jela cijele, uvijek ono pljuckanje, ali ovako pripremljene mora da su odlične i teško da bi ih itko otpljucnuo!:))
OdgovoriIzbrišiProbaj:)
Izbriši