ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

Krumpir u vrhnju


Sastojci
1 kg sitnijeg krumpira
1 crveni luk
40 g margarina
40 g brašna
500 ml vode
200 g kiselog vrhnja
1 povrtna kocka za juhu
sol, papar
muškatni oraščić
5 žlica svježeg, sitno nasjeckanog lišća (francuskog) peršina



Priprema
Krumpir operite pa ga skuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite,
zalijte hladnom vodom i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni krumpir ogulite.

Luk oljuštite i nasjeckajte. U dubokoj tavi rastopite margarin pa na njemu ispržite luk. Dodajte brašno i kratko ga popržite. Maknite tavu s vatre pa ulijte vodu i vrhnje te dodajte razmrvljenu kocku sve dobro promiješajte pjenjačom. Vratite tavu na vatru i miješajte dok smjesa zakuha. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te dodajte polovicu peršinovog lišća. 
Zatim dodajte oguljeni krumpir i sve lagano promiješajte kuhačom da umak prekrije krumpir pa sve još jednom zakuhajte. Posipajte krumpir ostatkom peršinovog lišća i odmah poslužite.



Nema komentara:

Objavi komentar