Sastojci
1 kg sitnijeg krumpira
1 crveni luk
40 g margarina
40 g brašna
500 ml vode
200 g kiselog vrhnja
1 povrtna kocka za juhu
sol, papar
muškatni oraščić
5 žlica svježeg, sitno nasjeckanog lišća (francuskog) peršina
Krumpir operite pa ga skuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite,
zalijte hladnom vodom i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni krumpir ogulite.
Luk oljuštite i nasjeckajte. U dubokoj tavi
rastopite margarin pa na njemu ispržite luk. Dodajte brašno i kratko ga
popržite. Maknite tavu s vatre pa ulijte vodu i vrhnje te dodajte razmrvljenu
kocku sve dobro promiješajte pjenjačom. Vratite tavu na vatru i miješajte dok
smjesa zakuha. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te dodajte polovicu
peršinovog lišća.
Zatim dodajte oguljeni krumpir i sve lagano
promiješajte kuhačom da umak prekrije krumpir pa sve još jednom zakuhajte. Posipajte
krumpir ostatkom peršinovog lišća i odmah poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar