Sastojci
600 g glatkog brašna
1 suhi kvasac (7 g)
500 ml hladne vode
1 čajna žlica soli
150 g tvrdog sira (Emmentaler, Gauda)
1 žlica ulja
Priprema
Sir narežite na kockice veličine
1 cm x 1 cm.
U posudu stavite brašno, kvasac,
vodu i sol pa mikserom (nastavcima za tijesto)
kratko promiksajte da se sastojci povežu u ljepljivo tijesto.
Dodajte narezani sir pa sve
premijesite rukom.
Plastičnu posudu nauljite i u nju
stavite tijesto, poklopite poklopcem ili folijom pa stavite u hladnjak preko
noći.
Posudu za pečenje(okruglu promjera oko 24 cm ili lim od pećnice) obložite papirom za pečenje. U posudu istresite tijesto i poravnajte ga nauljenim rukama. Ostavite ga na sobnoj temperaturi dok se pećnica zagrije.
Posudu za pečenje(okruglu promjera oko 24 cm ili lim od pećnice) obložite papirom za pečenje. U posudu istresite tijesto i poravnajte ga nauljenim rukama. Ostavite ga na sobnoj temperaturi dok se pećnica zagrije.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu
na 200 ˇC i pecite oko pola sata. Zatim pojačajte temperaturu na 250 °C i
pecite oko 5 min.
Jako volim recepte za kruh gdje tijesto stoji preko noći.:) To znači da ne moram ustati ranom zorom da bih ga ispekla. Hvala!
OdgovoriIzbrišiMeni ne mora u receptu pisati da tijesto treba stajati preko noći: ja često bilo koje dizano tijesto zamijesim dan ranije od hladnih sastojaka i preko noći se digne. Nisam uočila da je bilo koje tijesto koje se tako dizalo preko noći po nečemu lošije od onog koje se radi isti dan.
Izbriši