četvrtak, 14. siječnja 2016.

Kruh s komadićima sira


Sastojci
600 g glatkog brašna
1 suhi kvasac (7 g)
500 ml hladne vode
1 čajna žlica soli
150 g tvrdog sira (Emmentaler, Gauda)
1 žlica ulja


Priprema
Sir narežite na kockice veličine 1 cm x 1 cm.
U posudu stavite brašno, kvasac, vodu i sol pa mikserom (nastavcima za tijesto)  kratko promiksajte da se sastojci povežu u ljepljivo tijesto.
Dodajte narezani sir pa sve premijesite rukom.
Plastičnu posudu nauljite i u nju stavite tijesto, poklopite poklopcem ili folijom pa stavite u hladnjak preko noći.





Posudu za pečenje(okruglu promjera oko 24 cm ili lim od pećnice) obložite papirom za pečenje. U posudu istresite tijesto i poravnajte ga nauljenim rukama. Ostavite ga na sobnoj temperaturi dok se pećnica zagrije.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 ˇC i pecite oko pola sata. Zatim pojačajte temperaturu na 250 °C i pecite oko 5 min.


Izvor: adaptirani recept s Coolinarike


2 komentara:

  1. Jako volim recepte za kruh gdje tijesto stoji preko noći.:) To znači da ne moram ustati ranom zorom da bih ga ispekla. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ne mora u receptu pisati da tijesto treba stajati preko noći: ja često bilo koje dizano tijesto zamijesim dan ranije od hladnih sastojaka i preko noći se digne. Nisam uočila da je bilo koje tijesto koje se tako dizalo preko noći po nečemu lošije od onog koje se radi isti dan.

      Izbriši