Sastojci
300 g krumpira
400-500 g prokulice (kelj pupčar)
150 g svježe paprike (raznobojne)
1 crveni luk
komadić đumbira (dužine 3 cm)
1 češanj češnjaka
3 žlice ulja
2 čajne žlice curryja u prahu
200 ml vode
100 ml kiselog vrhnja
sol, papar
mljeveni čili
Priprema
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke veličine 1-2 cm i skuhajte
u posoljenoj vodi, nemojte ga raskuhati. Kuhani krumpir ocijedite.
Prokulicu očistite, operite, zarežite ga odozdo ukriž.
U loncu zakuhajte vodu, posolite ju, dodajte prokulicu i kuhajte ju 3-5
min., pazite da se ne raskuha. Kuhanu prokulicu ocijedite i odmah uronite u
posudu s hladnom vodom kako bi zadržala zelenu boju. Nakon par minuta,
prebacite ju u cjedilo da se ocijedi.
Luk i češnjak očistite i nasjeckajte. Paprike očistite i narežite na
tanke rezance.
Đumbir ogulite i narežite na komadiće.
U većem loncu na zagrijanom ulju popržite luk, češnjak i đumbir te
dodajte papriku i ju pržite da omekša.
Dodajte curry, promiješajte i sve pržite 1 min. Tada dodajte 200 ml
vode i dobro promiješajte te ostavite da zakuha. Kiselo vrhnje stavite u
zdjelicu pa mu dodajte par žlica vruće tekućine i dobro umutite pjenjačom.
Vrhnje ulijte u lonac i sve dobro promiješajte. Sve kuhajte na laganoj vatri
oko 3 min. Začinite solju, paprom i čilijem. Umiješajte krumpir i prokulicu te
ostavite da još jednom zakuha.
Poslužite odmah, po želji, uz kuhanu rižu.
Nema komentara:
Objavi komentar