subota, 16. siječnja 2016.

Curry s prokulicom i krumpirom

Sastojci
300 g krumpira
400-500 g prokulice (kelj pupčar)
150 g svježe paprike (raznobojne)
1 crveni  luk
komadić đumbira (dužine 3 cm)
1 češanj češnjaka
3 žlice ulja
2 čajne žlice curryja u prahu
200 ml vode
100  ml kiselog vrhnja
sol, papar
mljeveni čili


Priprema
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke veličine 1-2 cm i skuhajte u posoljenoj vodi, nemojte ga raskuhati. Kuhani krumpir ocijedite.

Prokulicu očistite, operite, zarežite ga odozdo ukriž.
U loncu zakuhajte vodu, posolite ju, dodajte prokulicu i kuhajte ju 3-5 min., pazite da se ne raskuha. Kuhanu prokulicu ocijedite i odmah uronite u posudu s hladnom vodom kako bi zadržala zelenu boju. Nakon par minuta, prebacite ju u cjedilo da se ocijedi.

Luk i češnjak očistite i nasjeckajte. Paprike očistite i narežite na tanke rezance.  
Đumbir ogulite i narežite na komadiće.
U većem loncu na zagrijanom ulju popržite luk, češnjak i đumbir te dodajte papriku i ju pržite da omekša.
Dodajte curry, promiješajte i sve pržite 1 min. Tada dodajte 200 ml vode i dobro promiješajte te ostavite da zakuha. Kiselo vrhnje stavite u zdjelicu pa mu dodajte par žlica vruće tekućine i dobro umutite pjenjačom. Vrhnje ulijte u lonac i sve dobro promiješajte. Sve kuhajte na laganoj vatri oko 3 min. Začinite solju, paprom i čilijem. Umiješajte krumpir i prokulicu te ostavite da još jednom zakuha.
Poslužite odmah, po želji, uz kuhanu rižu.


Nema komentara:

Objavi komentar