Sastojci
(za oko 3 lima od pećnice)
250 g margarina sobne temperature
180 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
350 g oštrog brašna
pola praška za pecivo (oko 6 g)
180 g cornflakesa (kukuruznih pahuljica)
100 g čokolade za kuhanje, sitno nasjeckane
Priprema
U posudu stavite mekani margarin, obje vrste šećera, jaja, brašno i
prašak te sve izmiksajte da dobijete vlažnu smjesu.
Zatim dodajte cornflakes i čokoladu te sve dobro promiješajte kuhačom.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njemu žličicom (ili
prstima) oblikujte kuglice/hrpice veličine oraha, ostavljajući između njih
prostor jer će se tijekom pečenja pomalo raširiti i spljoštiti.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i kekse pecite 15ak min, da
porumene (u sredini ne smiju ostati mekani).
Pečene kekse ostavite da se 10ak min hlade u limu.
super izgledaju.
OdgovoriIzbrišibi li se mogli ispeći unaprijed pa čuvati u kutiji do Božića?
Hvala.
IzbrišiMože, mogu stajati u kutiji par tjedana.