srijeda, 4. studenoga 2015.

Australski prhki keksi s cornflakesom


Sastojci
(za oko 3 lima od pećnice)
250 g margarina sobne temperature
180 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
350 g oštrog brašna
pola praška za pecivo (oko 6 g)
180 g cornflakesa (kukuruznih pahuljica)
100 g čokolade za kuhanje, sitno nasjeckane


Priprema
U posudu stavite mekani margarin, obje vrste šećera, jaja, brašno i prašak te sve izmiksajte da dobijete vlažnu smjesu.



Zatim dodajte cornflakes i čokoladu te sve dobro promiješajte kuhačom.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njemu žličicom (ili prstima) oblikujte kuglice/hrpice veličine oraha, ostavljajući između njih prostor jer će se tijekom pečenja pomalo raširiti i spljoštiti.


Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i kekse pecite 15ak min, da porumene (u sredini ne smiju ostati mekani).

Pečene kekse ostavite da se 10ak min hlade u limu.



2 komentara:

  1. super izgledaju.
    bi li se mogli ispeći unaprijed pa čuvati u kutiji do Božića?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala.
      Može, mogu stajati u kutiji par tjedana.

      Izbriši