nedjelja, 8. studenoga 2015.

Zamotuljci s blitvom



Sastojci
Zamotuljci
20 g margarina
1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
100 g paprike narezane na rezance (pomiješana crvena, zelena, žuta)
250 g brašna
3 jaja
100 ml mlijeka
sol, papar
150 g feta sira, narezanog na kockice
100 g dimljenog sira, narezanog na kockice
3 žlica svježeg, sitno nasjeckanog peršinovog lišća
15ak većih listova blitve

Za kuhanje
20 g margarina
50 ml vode
100 ml mlijeka
na vrhu noža Vegete

Za posluživanje
30 g margarina
1 crveni luk, sitno nasjeckan


Priprema
U tavi zagrijte 20 g margarina pa dodajte 1 crveni luk i češnjak, kratko ih popržite pa dodajte papriku i sve pržite da paprika omekša. Povrće ostavite da se ohladi.

Blitvi odrežite stabljiku do mjesta gdje počinje zeleni dio lista. Nožem stanjite i središnji dio, da bude skoro proziran.
U velikom loncu zakuhajte vodu, posolite ju, stavite 1 list blitve, kuhajte ga 20ak sekundi, pažljivo ga izvadite žlicom i odmah uronite u zdjelu s hladnom vodom. Kad se list ohladi, izvadite ga na pladanj.  Na isti način skuhajte ostale listove. Više puta tijekom kuhanja promijenite hladnu vodu u zdjeli (brzo se ugrije od vrućine listova, ja ju mijenjam nakon 2 uronjena lista).




Umutite jaja sa 100 ml mlijeka pa umiješajte brašno da dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte sir, nasjeckano peršinovo lišće, ohlađeno (mlako) izdinstano povrće te sol i papar pa sve dobro promiješajte žlicom.

Uzmite jedan list blitve, na jedan njegov kraj stavite na vrh punu žlicu nadjeva pa zarolajte, zamotuljke odlažite na pladanj, mjesto spoja okrenite prema dolje.
Trebali biste imati oko 15 zamotuljaka, ja sam ovaj put imala 14.

U dubokoj, širokoj tavi, rastopite 20 g margarina pa u masnoću složite sve zamotuljke (mjesto spoja okrenite prema dolje) i zalijte ih mješavinom vode, mlijeka i Vegete. Kuhajte ih na laganoj vatri, napola pokrivene 15 min. 


U drugoj tavi zagrijte 30 g margarina i na njemu ispržite crveni luk (ako volite da posmeđi, možete ga tako ispeći). Masnoćom i lukom prelijte zamotuljke u prvoj tavi i poslužite.



Nema komentara:

Objavi komentar