utorak, 24. studenoga 2015.

Prhki ravioli s makom

iliti školjkice...
Sastojci
100 g margarina sobne temperature
1 manji žumanjak
40 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
prstohvat soli
prstohvat cimeta
125 g brašna
40 g mljevenog maka
džem od šljiva
1 bjelanjak za premazivanje
šećer u prahu za posipavanje


Priprema
U posudu stavite margarin narezan na listiće, obje vrste šećera, cimet i sol pa sve kratko umijesite mikserom (nastavcima za tijesto). Dodajte žumanjak, brašno i mak pa brzo zamijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu, malu ju spljoštite i zamotajte u foliju pa tijesto stavite u hladnjak na 2 sata.

Bjelanjak umutite vilicom.
Tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Okruglim kalupom izrežite krugove. Na svaki krug stavite malo džema, rubove premažite umućenim bjelanjkom i tijesto preklopite da dobijete polukrug. Rubove utisnite pobrašnjenom vilicom.
Kolačiće stavljajte na lim obložen papirom za pečenje.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i kolačiće pecite 10ak min.
Pečene kolačiće ostavite da se ohlade, po želji, posipajte ih šećerom u prahu.

Izvor: adaptirani recept sa stranice Essen und Trinken.




Nema komentara:

Objavi komentar