Sastojci
Nadjev
2-3 češnja češnjaka
3 žlice ulja (ili 30ak g otopljenog maslaca)
oko 150 g tvrdog sira
sezam i lan za posipanje
(začinsko bilje za posipanje; ružmarin i sl.)
Tijesto
250 g brašna
125 g svježeg kravljeg sira
1 prašak za pecivo
50 ml ulja
50 ml mlijeka
1 bjelanjak
sol
Priprema
Za nadjev, češnjak oljuštite i
sitno nasjeckajte. Pomiješajte ga s uljem. Sir naribajte
Za tijesto: od svih sastojaka
zamijesite glatko tijesto.
Razvaljajte ga u pravokutnik
debljine oko 5 mm i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
Pomoću kista premažite tijesto
smjesom od češnjaka i ulja, posipajte ga sezamom i lanom te naribanim sirom. Pe želji, posipajte i začinskim biljem.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200-220°C i
pecite 10ak min.
Hmmm, lijepo! dobra idejica, kad želimo nešto slano.
OdgovoriIzbriši