Sastojci
500 g krumpira
1 žlica ulja
1 mali crveni luk
2 češnja češnjaka
3 žlice sjemenki (lan, sezam)
1 čajna žlica slatke crvene paprika
sol, papar
ljuta crvena paprika
svježe ili suho začinsko bilje po želji
50-100 g brašna
500 ml tople vode
1 žlica soli
Krumpir ogulite i naribajte na ribež za jabuke. Dodajte mu očišćeni i sitno nasjeckani crveni luk i češnjak, ulje, sjemenke, slatku papriku, začinsko bilje i začinite solju, paprom i ljutom paprikom. Zatim postupno dodavajte brašno miješajući smjesu rukama. Sastojci se trebaju povezati u smjesu od koje se mogu oblikovati popečci.
Smjesu podijelite na 7-8 jednakih
dijelova, oblikujte glatke kugle koje spljoštite među dlanovima i malo ih
zagladite (da krumpir ne strši na sve strane). Popečke slažite u namaštenu
posudu za pečenje.
Posudu stavite u pećnicu
zagrijanu na 200 °C i pecite popečke da porumene (30-40 min. ovisno o veličini
popečaka).
Izvadite popečke iz pećnice i
prelijte ih vodom koju ste pomiješali s 1 žlicom soli. Ostavite ih tako
namočene oko 5 min. izvan pećnice. Zatim odlijte vodu, a popečke vratite u
isključenu pećnicu na 5-10 min.
Popečke poslužite odmah. Po
želji, možete ih prelijati rastopljenom masnoćom li na svaki vrući popečak
stavite komadić maslaca ili žlicu kajmaka.
Izvor:
adaptirani recept sa stranice Vegetarijanski recepti.
Nema komentara:
Objavi komentar