petak, 15. svibnja 2015.

Ćufte od krumpira (iz pećnice)


Sastojci
500 g krumpira
1 žlica ulja
1 mali crveni luk
2 češnja češnjaka
3 žlice sjemenki (lan, sezam)
1 čajna žlica slatke crvene paprika
sol, papar
ljuta crvena paprika
svježe ili suho začinsko bilje po želji
50-100 g brašna
500 ml tople vode
1 žlica soli



Priprema
Krumpir ogulite i naribajte na ribež za jabuke. Dodajte mu očišćeni i sitno nasjeckani crveni luk i češnjak, ulje, sjemenke, slatku papriku, začinsko bilje i začinite solju, paprom i ljutom paprikom. Zatim postupno dodavajte brašno miješajući smjesu rukama. Sastojci se trebaju povezati u smjesu od koje se mogu oblikovati popečci. 
Smjesu podijelite na 7-8 jednakih dijelova, oblikujte glatke kugle koje spljoštite među dlanovima i malo ih zagladite (da krumpir ne strši na sve strane). Popečke slažite u namaštenu posudu za pečenje.
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite popečke da porumene (30-40 min. ovisno o veličini popečaka).
Izvadite popečke iz pećnice i prelijte ih vodom koju ste pomiješali s 1 žlicom soli. Ostavite ih tako namočene oko 5 min. izvan pećnice. Zatim odlijte vodu, a popečke vratite u isključenu pećnicu na 5-10 min.

Popečke poslužite odmah. Po želji, možete ih prelijati rastopljenom masnoćom li na svaki vrući popečak stavite komadić maslaca ili žlicu kajmaka.



Izvor: adaptirani recept sa stranice Vegetarijanski recepti.


Nema komentara:

Objavi komentar