3 jaja
80 g šećera
50 g margarina sobne temperature
80 g brašna
pola čajne žlice praška za pecivo
Nadjev od pudinga
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
2 praška za puding od vanilije
Nadjev od malina
500 g malina
100 g šećera
20 g bijele želatine u prahu
Priprema
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom.
Posebno izmiksajte mekani margarin pa i njega umiksajte u
smjesu od žumanjaka.
Zatim u smjesu od žumanjaka dodajte brašno pomiješano s
praškom i snijeg od bjelanjaka.
Četvrtasti lim za pečenje (28 cm x 20 cm) obložite papirom
za pečenje, papir namastite i pobrašnite.
Ulijte smjesu i
stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180°C. Biskvit pecite oko 5 min. Pečeni
biskvit ostavite da se ohladi.
Oko ohlađenog
biskvita stavite podesivi obruč.
Za nadjev od
pudinga, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding. Ostatak
mlijeka zakuhajte pa u njemu skuhajte puding. Vrući puding odmah ravnomjerno
rasporedite po ohlađenom biskvitu i ostavite da se ohladi.
Za nadjev od malina,
250 g malina štapnim mikserom zdrobite u sok.
Želatinu prelijte sa
7 žlica vode i ostavite ju oko 5 min. da nabubri.
U sok od malina
dodajte preostalih 250 g malina i šećer pa sve zagrijte lagano miješajući da se
šećer rastopi. Kad smjesa zakuha, maknite ju s vatre i dodajte nabubrenu
želatinu, miješajte da se rastopi. Vrući nadjev ravnomjerno rasporedite po
stvrdnutom pudingu.
Kolač stavite u
hladnjak na 2 sata.
Lepo izgledaju i sigurno osvežavaju!
OdgovoriIzbrišiHvala.
IzbrišiVolim maline. Šta je ovo Bijela zelatina, ja samo jednu zelatinu znam.
OdgovoriIzbrišiBijela želatina je obična želatina kakvu znaš.
IzbrišiMože se kupiti i želatina u boji, npr. crvena i takva bi se mogla staviti u smjesu s malinama, ali meni se ne sviđa ta crvena želatina jer ima nekakvu kričavo, žarko crvenu boju pa meni kreme s tim izgledaju "nenormalno" crvene. A ova s bijelom želatinom je crvena samo od malina.