srijeda, 20. svibnja 2015.

Šnite s malinama


Biskvit
3 jaja
80 g šećera
50 g margarina sobne temperature
80 g brašna
pola čajne žlice praška za pecivo

Nadjev od pudinga
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
2 praška za puding od vanilije

Nadjev od malina
500 g malina
100 g šećera
20 g bijele želatine u prahu

Priprema
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom.
Posebno izmiksajte mekani margarin pa i njega umiksajte u smjesu od žumanjaka.
Zatim u smjesu od žumanjaka dodajte brašno pomiješano s praškom i snijeg od bjelanjaka.
Četvrtasti lim za pečenje (28 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite.
Ulijte smjesu i stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180°C. Biskvit pecite oko 5 min. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Oko ohlađenog biskvita stavite podesivi obruč.



Za nadjev od pudinga, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding. Ostatak mlijeka zakuhajte pa u njemu skuhajte puding. Vrući puding odmah ravnomjerno rasporedite po ohlađenom biskvitu i ostavite da se ohladi.

Za nadjev od malina, 250 g malina štapnim mikserom zdrobite u sok.
Želatinu prelijte sa 7 žlica vode i ostavite ju oko 5 min. da nabubri.
U sok od malina dodajte preostalih 250 g malina i šećer pa sve zagrijte lagano miješajući da se šećer rastopi. Kad smjesa zakuha, maknite ju s vatre i dodajte nabubrenu želatinu, miješajte da se rastopi. Vrući nadjev ravnomjerno rasporedite po stvrdnutom pudingu.

Kolač stavite u hladnjak na 2 sata.


4 komentara:

  1. Volim maline. Šta je ovo Bijela zelatina, ja samo jednu zelatinu znam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bijela želatina je obična želatina kakvu znaš.
      Može se kupiti i želatina u boji, npr. crvena i takva bi se mogla staviti u smjesu s malinama, ali meni se ne sviđa ta crvena želatina jer ima nekakvu kričavo, žarko crvenu boju pa meni kreme s tim izgledaju "nenormalno" crvene. A ova s bijelom želatinom je crvena samo od malina.

      Izbriši