nedjelja, 17. svibnja 2015.

Kraš Express (Nesquik) torta


Sastojci
Smeđa kora
3 bjelanjka
3 žlice šećera
pola vrećice praška za puding od čokolade

Žuta kora
3 bjelanjka
3 žlice šećera
pola vrećice praška za puding od vanilije

Bijela kora
3 bjelanjka
3 žlice šećera
1,5 žlica kukuruznog škroba (Gustin)

Krema 1
9 žumanjaka
5 žlica šećera
5 punih žlica brašna

500 ml mlijeka
180 g margarina sobne temperature
200 g Kraš Expressa (ili Nesquika)

Krema 2
200 g šlaga u prahu
120 ml hladne vode




Priprema

Za smeđu koru: izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodavajte šećer i dobro izmiksajte da se šećer rastopi. Na kraju lagano umiješajte prašak za puding.
Lim (20 cm x 28 cm) namastite i pobrašnite pa u njega ulijte smjesu.  Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 15ak min. Pečenu koru ostavite da se ohladi.
Na jednak način pripremite žutu i bijelu koru.

Za kremu, žumanjke umutite sa šećerom, dodajte brašno i 150 ml mlijeka.
350 ml mlijeka zakuhajte pa u nju ulijte pripremljenu smjesu. Prokuhajte ju  par minuta stalno miješajući.  Kuhanu smjesu maknite s vatre i u nju umiješajte 100 g Kraš Expressa. Smjesu ostavite da se ohladi.
Mekani margarin kremasto izmiksajte pa ga umiksajte u ohlađenu smjesu. U smjesu umiksajte i preostalih 100 g Kraš Expressa.

Za šlag: šlag u prahu izmiksajte s vodom da dobijete čvrstu smjesu.



Na pladanj stavite žutu koru, premažite ju trećinom kreme i trećinom šlaga.
Sve poklopite bijelom korom pa i nju premašite trećinom kreme i trećinom šlaga.
Zatim stavite smeđu koru pa i nju premažite trećinom kreme i trećinom šlaga.
Odozgo posipajte naribanom čokoladom.

Kolač stavite u hladnjak na par sati da se svi slojevi stvrdnu.



Izvor: adaptirani recept s Coolinarike.


Nema komentara:

Objavi komentar