Sastojci
Smeđa kora
3 bjelanjka
3 žlice šećera
pola vrećice praška za puding od čokolade
Žuta kora
3 bjelanjka
3 žlice šećera
pola vrećice praška za puding od vanilije
Bijela kora
3 bjelanjka
3 žlice šećera
1,5 žlica kukuruznog škroba (Gustin)
Krema 1
9 žumanjaka
5 žlica šećera
5 punih žlica brašna
500 ml mlijeka
180 g margarina sobne temperature
200 g Kraš Expressa (ili Nesquika)
Krema 2
200 g šlaga u prahu
120 ml hladne vode
Priprema
Za smeđu koru: izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg, postupno
dodavajte šećer i dobro izmiksajte da se šećer rastopi. Na kraju lagano
umiješajte prašak za puding.
Lim (20 cm x 28 cm) namastite i pobrašnite pa u njega ulijte smjesu. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 °C i
pecite 15ak min. Pečenu koru ostavite da se ohladi.
Na jednak način pripremite žutu i bijelu koru.
Za kremu, žumanjke umutite sa šećerom, dodajte brašno i 150
ml mlijeka.
350 ml mlijeka zakuhajte pa u nju ulijte pripremljenu
smjesu. Prokuhajte ju par minuta stalno
miješajući. Kuhanu smjesu maknite s
vatre i u nju umiješajte 100 g Kraš Expressa. Smjesu ostavite da se ohladi.
Mekani margarin kremasto izmiksajte pa ga umiksajte u
ohlađenu smjesu. U smjesu umiksajte i preostalih 100 g Kraš Expressa.
Za šlag: šlag u prahu izmiksajte s vodom da dobijete čvrstu
smjesu.
Na pladanj stavite žutu koru, premažite ju trećinom kreme i
trećinom šlaga.
Sve poklopite bijelom korom pa i nju premašite trećinom
kreme i trećinom šlaga.
Zatim stavite smeđu koru pa i nju premažite trećinom kreme i
trećinom šlaga.
Odozgo posipajte naribanom čokoladom.
Kolač stavite u hladnjak na par sati da se svi slojevi
stvrdnu.
Izvor: adaptirani recept s Coolinarike.
Nema komentara:
Objavi komentar