Sastojci
10ak palačinki
Nadjev
oko 300 g brokule
1 crveni luk
ulje
100 g koncentrata rajčice
sol, papar
šećer
oko 150 g tvrdog naribanog sira
Za paniranje
2 jaja
100-150 g krušnih mrvica
Priprema
Ispecite palačinke po željenom receptu.
Za nadjev, brokulu podijelite na
manje cvjetiće i operite ih u hladnoj vodi. U loncu zakuhajte vodu, posolite ju
i dodajte brokulu. Cvjetiće kuhajte par minuta tek da omekšaju, nemojte ih
raskuhati. Kuhanu brokulu odmah ocijedite i uronite u posudu s hladnom vodom
(kako bi zadržala zelenu boju). Ostavite ju da stoji tako namočena par minuta,
a onda ju ocijedite.
Luk oljuštite i sitno
nasjeckajte.
U dubokoj tavi popržite luk na
zagrijanom ulju. Dodajte koncentrat rajčice, začinite solju, paprom i šećerom.
Sve kratko prokuhajte pa dodajte ocijeđenu brokulu. Lagano promiješajte i opet
kratko prokuhajte da dobijete gusti nadjev.
Nadjev ostavite da se ohladi.
Lim za pečenje namastite ili
obložite papirom za pečenje.
Na palačinku stavite oko žlicu nadjeva, a na njega oko žlicu naribanog sira. Preklopite lijevi kraj palačinke preko nadjeva, preko njega preklopite desni kraj. Zatim preklopite gornji dio preko sredine i onda preko njega donji dio.
Dobiveni paketić umočite u jaja
sa svih strana i onda uvaljajte u krušne mrvice. Paketiće slažite u lim za
pečenje, mjesto spoja okrenite prema dolje.
Po želji, paketiće možete odozgo
nakapati s malo ulja, ali može i bez toga. Paketiće stavite u pećnicu zagrijanu
na 200 °C i pecite ih oko pola sata, da porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar