utorak, 5. svibnja 2015.

Panirane palačinke iz pećnice


Sastojci
10ak palačinki

Nadjev
oko 300 g brokule
1 crveni luk
ulje
100 g koncentrata rajčice
sol, papar
šećer
oko 150 g tvrdog naribanog sira

Za paniranje
2 jaja
100-150 g krušnih mrvica




Priprema
Ispecite palačinke po željenom receptu.

Za nadjev, brokulu podijelite na manje cvjetiće i operite ih u hladnoj vodi. U loncu zakuhajte vodu, posolite ju i dodajte brokulu. Cvjetiće kuhajte par minuta tek da omekšaju, nemojte ih raskuhati. Kuhanu brokulu odmah ocijedite i uronite u posudu s hladnom vodom (kako bi zadržala zelenu boju). Ostavite ju da stoji tako namočena par minuta, a onda ju ocijedite.
Luk oljuštite i sitno nasjeckajte.
U dubokoj tavi popržite luk na zagrijanom ulju. Dodajte koncentrat rajčice, začinite solju, paprom i šećerom. Sve kratko prokuhajte pa dodajte ocijeđenu brokulu. Lagano promiješajte i opet kratko prokuhajte da dobijete gusti nadjev.
Nadjev ostavite da se ohladi.

Umutite jaja. U drugu posudu stavite krušne mrvice.
Lim za pečenje namastite ili obložite papirom za pečenje.


Na palačinku stavite oko žlicu nadjeva, a na njega oko žlicu naribanog sira. Preklopite lijevi kraj palačinke preko nadjeva, preko njega preklopite desni kraj. Zatim preklopite gornji dio preko sredine i onda preko njega donji dio.
Dobiveni paketić umočite u jaja sa svih strana i onda uvaljajte u krušne mrvice. Paketiće slažite u lim za pečenje, mjesto spoja okrenite prema dolje.


Po želji, paketiće možete odozgo nakapati s malo ulja, ali može i bez toga. Paketiće stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite ih oko pola sata, da porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar