Sastojci
- za popečke
1 kg krumpira
200 g tvrdog sira (Emmentalera), narezanog na kockice
1 jaje
1 šaka svježeg, sitno nasjeckanog začinskog bilja (peršinovo
lišće, bosiljak, može i divlji luk)
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 čaša kukuruzne krupice (palente) (čaša od 200 ml)
0,5-1 čaša krušnih mrvica
sol, papar, ljuta i slatka crvena paprika
- za paniranje
1-2 jaja
100-150 g krušnih mrvica
masnoća za prženje
Priprema
Krumpir ogulite pa ga skuhajte u
posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite i zdrobite u pire, ostavite ga da se
ohladi.
Ohlađenom (mlakom) krumpiru
dodajte sir, jaje, začinsko bilje, češnjak, kukuruznu krupicu i krušne mrvice,
začinite prema ukusu te rukama umijesite glatku smjesu.
Vlažnim rukama oblikujte okrugle,
plosnate popečke (15ak komada, ovisno o veličini).
Svaki popečak umočite u umućena
jaja pa u krušne mrvice i stavljajte ih u zagrijanu masnoću.
Pržite ih s jedne i druge strane
da porumene.
Pečene popečke odložite na
papirnati ubrus.
Izvor:
adaptirani recept s Coolinarike.
Nema komentara:
Objavi komentar