nedjelja, 24. svibnja 2015.

Popečci od krumpira i krupice


Sastojci
- za popečke
1 kg krumpira
200 g tvrdog sira (Emmentalera), narezanog na kockice
1 jaje
1 šaka svježeg, sitno nasjeckanog začinskog bilja (peršinovo lišće, bosiljak, može i divlji luk)
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 čaša kukuruzne krupice (palente) (čaša od 200 ml)
0,5-1 čaša krušnih mrvica
sol, papar, ljuta i slatka crvena paprika

- za paniranje
1-2 jaja
100-150 g krušnih mrvica
masnoća za prženje




Priprema
Krumpir ogulite pa ga skuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite i zdrobite u pire, ostavite ga da se ohladi.
Ohlađenom (mlakom) krumpiru dodajte sir, jaje, začinsko bilje, češnjak, kukuruznu krupicu i krušne mrvice, začinite prema ukusu te rukama umijesite glatku smjesu.


Vlažnim rukama oblikujte okrugle, plosnate popečke (15ak komada, ovisno o veličini).
Svaki popečak umočite u umućena jaja pa u krušne mrvice i stavljajte ih u zagrijanu masnoću.
Pržite ih s jedne i druge strane da porumene.

Pečene popečke odložite na papirnati ubrus.



Izvor: adaptirani recept s Coolinarike.


Nema komentara:

Objavi komentar