nedjelja, 10. svibnja 2015.

Tropski kolač


Sastojci
4 jaja
100 g margarina sobne temperature
100 g šećera
1 vanilin šećer
7 žlica mlijeka
200 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kokosovog brašna
1 limenka kompota voćna salata (400-500 g)
100 ml ruma
100 g šećera



Priprema
Lim (25 cm x 35 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite.
Voće iz kompota stavite u cjedilo da se ocijedi.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.


U drugoj posudi izmiksajte margarin s obje vrste šećera. Dodajte žumanjke i mlijeko pa sve kratko promiksajte. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulijte u lim i odozgo posipajte kokosovo brašno i po njemu ocijeđeno voće.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko pola sata.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i odmah ga poškropite rumom koji ste pomiješali sa šećerom (zahvačajući i šećer s dna posude).

Kolač ostavite da se ohladi.



Izvor: adaptirani recept s Coolinarike.


Nema komentara:

Objavi komentar