nedjelja, 11. listopada 2015.

Slani cheesecake


Sastojci
Kora
150 g (integralnog) dvopeka
75 g margarina
1 bjelanjak
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sol

Nadjev
200 g ricotta sira
400 g krem sira (ABC, Dukatela,…)
4 jaja
150 g naribane Gaude
sol, papar
1 čajna žlica suhe majčine dušice

Ukrašavanje
oko 450 g (crvene) pečene paprike
2 žlice ulja
1 žlica balsamico octa
sol
200-300 g krem sira
svježe peršinovo lišće, sitno nasjeckano





Priprema
Za koru, dvopek sameljite u multipraktiku. Dodajte nasjeckani češnjak, bjelanjak i margarin pa sve još kratko izmiksajte u multipraktiku da se sastojci povežu.

Kalup za tortu s odvojivim obručem (promjera 20 cm) namastite i pobrašnite. Masu utisnite na dno kalupa, pritisnite ga donjom stranom žlice.



Za nadjev, u posudu stavite jaja, ricottu i krem sir pa sve dobro izmiksajte. Dodajte majčinu dušicu, sol, papar i naribanu Gaudu pa sve dobro promiješajte. Ulijte smjesu na pripremljenu koru.

Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 1 sat.



Pečenu tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ju izvadite iz kalupa i stavite u hladnjak, barem na 2 sata.


Zatim tortu odozgo i sa strane tanko premažite krem sirom.
Papriku izrežite na duge trake i narolajte ih počevši s kraće strane. Utisnite ih odozgo na tortu, gusto jednu do druge, kao ružice
Pomiješajte ulje  s octom i solju te time pomoću kista premažite ružice od paprika.

U tortu sa strane utisnite peršinovo lišće. Tortu stavite u hladnjak na još 2-3 sata.

Slani cheesecake poslužite kao hladno predjelo.


Izvor: adaptirani recept sa stranice Mezze.


2 komentara: