Sastojci
Biskvit
2 manja jaja
2 žlice šećera
50 ml ulja
100 ml mlijeka
5 žlica brašna
pola vrećice prašak za pecivo
Nadjev
600 g dunja
80 g šećera kristala
pola čajne žlice cimeta
limunov sok
Krema
800 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije
1 žlica Gustina
5 žlica šećera
Ukrašavanje
2 vrećice praška za šlag (80 g)
150 ml hladne vode
naribana bijela čokolada
Priprema
Dunje ogulite i narežite na ploške debljine oko 3 mm. Po želji, možete
ih nakapati limunovim sokom da ne pocrne.
Lim za pečenje (20 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje, papir
nauljite. Na papir složite ploške dinja da se preklapaju, tj. da popunite sav
prostor. Po složenim ploškama posipajte šećer pomiješan s cimetom.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i dunje pecite 15ak min.
Za to vrijeme, jaja izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko.
Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Lim s ploškama dunja izvadite iz pećnice pa po njima odmah ravnomjerno
rasporedite pripremljenu biskvitnu smjesu. Lim vratite u pećnicu i sve pecite
još 15ak min.
Pečeni kolač ostavite da se 10 min. hladi u limu, a onda ga okrenite na
pladanj da dunje budu odozgo i odlijepite papir za pečenje. Kolač ostavite da
se ohladi.
Za kremu, 150 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom.
Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. Ohlađeni kolač prelijte
pudingom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni kolač stavite
u hladnjak, barem na 2 sata.
Za ukrašavanje, šlag u prahu izmiksajte s hladnom vodom.
Slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite
nastavak Wilton 2D (može i 1M).
Vrećicu napunite šlagom i kolač ukrasite ružama od šlaga. Kolač
posipajte naribanom bijelom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar