ponedjeljak, 19. listopada 2015.

Preokrenuti kolač od dunja


Sastojci
Biskvit
2 manja  jaja
2 žlice šećera
50 ml ulja
100 ml mlijeka
5 žlica brašna
pola vrećice prašak za pecivo

Nadjev
600 g dunja
80 g šećera kristala
pola čajne žlice cimeta
limunov sok

Krema
800 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije
1 žlica Gustina
5 žlica šećera

Ukrašavanje
2 vrećice praška za šlag (80 g)
150 ml hladne vode
naribana bijela čokolada


Priprema
Dunje ogulite i narežite na ploške debljine oko 3 mm. Po želji, možete ih nakapati limunovim sokom da ne pocrne.
Lim za pečenje (20 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje, papir nauljite. Na papir složite ploške dinja da se preklapaju, tj. da popunite sav prostor. Po složenim ploškama posipajte šećer pomiješan s cimetom.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i dunje pecite 15ak min.



Za to vrijeme, jaja izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Lim s ploškama dunja izvadite iz pećnice pa po njima odmah ravnomjerno rasporedite pripremljenu biskvitnu smjesu. Lim vratite u pećnicu i sve pecite još 15ak min.
Pečeni kolač ostavite da se 10 min. hladi u limu, a onda ga okrenite na pladanj da dunje budu odozgo i odlijepite papir za pečenje. Kolač ostavite da se ohladi.



Za kremu, 150 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. Ohlađeni kolač prelijte pudingom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni kolač stavite u hladnjak, barem na 2 sata.


Za ukrašavanje, šlag u prahu izmiksajte s hladnom vodom.
Slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i 1M).
Vrećicu napunite šlagom i kolač ukrasite ružama od šlaga. Kolač posipajte naribanom bijelom čokoladom.


Nema komentara:

Objavi komentar