Sastojci
Kora
150 g (integralnog) dvopeka
75 g margarina
1 bjelanjak
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sol
Nadjev
200 g ricotta sira
400 g krem sira (ABC, Dukatela,…)
4 jaja
150 g naribane Gaude
sol, papar
1 čajna žlica suhe majčine dušice
Ukrašavanje
oko 450 g (crvene) pečene paprike
2 žlice ulja
1 žlica balsamico octa
sol
200-300 g krem sira
svježe peršinovo lišće, sitno nasjeckano
Priprema
Za koru, dvopek sameljite u multipraktiku. Dodajte
nasjeckani češnjak, bjelanjak i margarin pa sve još kratko izmiksajte u
multipraktiku da se sastojci povežu.
Kalup za tortu s odvojivim obručem (promjera 20 cm)
namastite i pobrašnite. Masu utisnite na dno kalupa, pritisnite ga donjom
stranom žlice.
Za nadjev, u posudu stavite jaja, ricottu i krem
sir pa sve dobro izmiksajte. Dodajte majčinu dušicu, sol, papar i naribanu
Gaudu pa sve dobro promiješajte. Ulijte smjesu na pripremljenu koru.
Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i
pecite 1 sat.
Pečenu tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi,
a onda ju izvadite iz kalupa i stavite u hladnjak, barem na 2 sata.
Zatim tortu odozgo i sa strane tanko premažite krem
sirom.
Papriku izrežite na duge trake i narolajte ih
počevši s kraće strane. Utisnite ih odozgo na tortu, gusto jednu do druge, kao
ružice
Pomiješajte ulje
s octom i solju te time pomoću kista premažite ružice od paprika.
U tortu sa strane utisnite peršinovo lišće. Tortu
stavite u hladnjak na još 2-3 sata.
Slani cheesecake poslužite kao hladno predjelo.
Super izgleda,probacu... :)
OdgovoriIzbrišiProbaj:)
Izbriši