nedjelja, 25. listopada 2015.

Tikva s blitvom i sirom


Sastojci
2 hokkaido tikve (srednje veličine)
200 g blitve
200 g svježeg sira
100 g Fete
150 g naribane Gaude
2 žumanjka
2 žlice krušnih mrvica
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sol, papar
muškatni oraščić
250 ml vode
pola povrtne kocke za juhu

Priprema
Hokkaido tikve operite, ne trebate ih guliti jer je kora jestiva, odrežite eventualna oštećenja.
Na dnu tikvi odrežite dio kore da mogu  ravno stajati.
Odrežite gornji dio tikvama, kao poklopac. Žlicom pažljivo izdubite središnji dio
s košticama.


Blitvu operite. Odrežite stabljiku i zadebljani dio i  narežite ih na komadiće. Zeleni dio lista narežite na tanke rezance.
U posudi dobro pomiješajte svježi sir sa žumanjcima. Dodajte pola naribane Gaude, češnjak, krušne mrvice, blitvu narezanu na komadiće i rezance, sol, papar i muškatni oraščić pa sve promiješajte. Na kraju umiješajte Fetu narezanu na kockice.


Tikve iznutra posolite i popaprite pa ih napunite nadjevom. Stavite ih u dublju posudu za pečenje. Oko njih ulijte vodu u koju ste izmrvili kocku za juhu. Poklopce odrezane s tikvi također stavite u posudu za pečenje.

Tikve stavite u pećnicu zagrijanu 200 °C i pecite oko 50 min. Pred kraj pečenja tikve posipajte preostalom Gaudom i vratite u pećnicu.




Nema komentara:

Objavi komentar