Tijesto
150 g oštrog brašna
50 g šećera
2 žumanjka
50 g margarina
pola vrećice praška za pecivo (6 g)
Nadjev
150 ml mlijeka
1 žlica šećera
pola vrećice praška za puding od čokolade (20 g)
100 g čokolade za kuhanje, sitno nasjeckane
75 g maslaca
100 ml biljnog šlaga (ili slatkog vrhnja)
100 g mljevenih oraha (ili badema)
2 bjelanjka
Mrvice
110 g oštrog brašna
50 g šećera
75 g margarina sobna temperature
Tijesto
Od brašna, žumanjaka, šećera, margarina i praška za
pecivo zamijesite tijesto (po potrebi dodajte žlicu mlijeka). Omotajte ga
folijom i stavite u hladnjak na pola sata.
Odvojite par žlica mlijeka i pomiješajte ih sa
šećerom i praškom za puding. Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte
puding. U vrući puding umiješajte nasjeckanu čokoladu i maslaca, dobro
promiješajte da se rastope. Zatim umiješajte i mljevene orahe i neizmiksani
biljni šlag.
Na kraju kuhačom umiješajte i snijeg od dva
bjelanjka.
Lim (20 cm x 30 cm) obložite papirom za pečenje.
Tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga na
pobrašnjenoj podlozi u stavite u lim. Na tijesto razmažite pripremljeni nadjev.
Mrvice
U posudi prstima trljajte brašno, šećer i na
listiće narezani margarin da dobijete mrvice. Pripremljene mrvice rasporedite
po nadjevu.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite
oko pola sata.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
Izvor:
adaptirani recept sa stranice Chefkoch. Ovo je prepolovljena mjera navedenog recepta. Originalni recept
predviđa da se kolač peče u limu od
pećnice, pa ako želite, možete poduplati količinu gore navedenih sastojaka.
Volim sto nema price... samo recept i sastojci. Dovoljno.
OdgovoriIzbrišiA što drugo reći... :)
Izbriši