četvrtak, 30. travnja 2015.

Vlaške plašinte


Ovomjesečnom krugu igre kuVarijacije pridružila sam se jer sam vidjela da su tema Vlaške plašinte pa kako ih ionako ponekad pripremam, napravit ću ih i opet. Onda sam shvatila da ja pod nazivom Vlaške plašinte imam spremljen recept sa stranice Minjina kuhinjica, koji je zapravo sličan ovim Vlaškim plašintama zadanim u igri, ali ipak malo izmijenjen. Dobro, nema  veze, ovaj put držat ću se varijante koja je zadana u igri.
Kad sam još malo bolje razmislila, shvatila sam da sam zapravo već radila i te Vlaške plašinte koje su baš zadane u igri – samo što se to onda kod mene zvalo Piroške (imam spremljen recept pod tim nazivom s Coolinarike). Imam i još jednu varijantu Vlaških plašinti sa stranice Moje grne ta verzija je bitno drugačija. No, kako ih god zvali, meni su sve varijante fine (nisam ja izbirljiva, meni je sve dobro).

Dakle, napravila sam Vlaške plašinte po receptu zadanom u igri kuVarijacije.



Sastojci
3 jaja
300 g brašna 
300 g svježeg sira
1 prašak za pecivo
3 žlice ulja
6 žlica mlijeka
sol
masnoća za prženje



Priprema
Od svih sastojaka zamijesite mekano tijesto. 
Na pobrašnjenoj podlozi stanjite ga na debljinu 0,5 – 1 cm. Narežite ga na kvadrate željene veličine.
Kvadrate pržite u dubokoj, zagrijanoj masnoći s jedne i druge strane da porumene.





1 komentar:

  1. Moj tata je poreklom sa Homolja, I prvo što je naučio moju mamu,rodjenu Beogradzanku je bilo da pravi nekoliko vlaških jela od kojih su plašinte jedan. Uz njih je naravno išla i priča kako mu je mama to spremala u onu vunenu torbu pre polaska pešice kroz sneg u školu.Plašinte su mu grejale ruke, a s vremrena na vreme bi malo i gricnuo.I ja sam volela da ih jedem.i ove tvoje siper izgledaju

    OdgovoriIzbriši