Sastojci
2 jaja
250 g svježeg kravljeg sira
250 g jogurta
250 g kiselog vrhnja
50 ml ulja
100 g divljeg luka
sol
500 g kora za savijače
ulje za premazivanje kora
Priprema
U većoj posudi umutite jaja pa dodajte sir, jogurt,
200 g kiselog vrhnja, ulje i sol te sve promiješajte.
Odvojite 6 kora, a sve ostale kore natrgajte na komade
i jednu po jednu dodajte u nadjev. Nakon dodavanja svake natrgane kore u
nadjev, sve dobro promiješajte kako kore ne bi
ostale suhe.
Divlji
luk operite i obrišite, narežite ga na uske trake i umiješajte u nadjev.
Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite ju
uljem pa na nju stavite drugu koru. Na tu koru razmažite 1/3 nadjeva i
narolajte ju. Savijaču stavite u lim obložen papirom za pečenje, mjesto spoja
okrenite prema dolje. Na isti način napravite još 2 savijače od preostale 4
kore.
Savijače premažite preostalim kiselim vrhnjem i
stavite ih u pećnicu zagrijanu na 190 °C. Pecite ih oko pola sata da porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar