srijeda, 1. travnja 2015.

Savijača od divljeg luka



Sastojci
2 jaja
250 g svježeg kravljeg sira
250 g jogurta
250 g kiselog vrhnja
50 ml ulja
100 g divljeg luka
sol
500 g kora za savijače
ulje za premazivanje kora




Priprema 
U većoj posudi umutite jaja pa dodajte sir, jogurt, 200 g kiselog vrhnja, ulje i sol te sve promiješajte.
Odvojite 6 kora, a sve ostale kore natrgajte na komade i jednu po jednu dodajte u nadjev. Nakon dodavanja svake natrgane kore u nadjev, sve dobro promiješajte kako kore ne bi  ostale suhe.
Divlji luk operite i obrišite, narežite ga na uske trake i umiješajte u nadjev.



Na radnu površinu stavite jednu koru, premažite ju uljem pa na nju stavite drugu koru. Na tu koru razmažite 1/3 nadjeva i narolajte ju. Savijaču stavite u lim obložen papirom za pečenje, mjesto spoja okrenite prema dolje. Na isti način napravite još 2 savijače od preostale 4 kore.
Savijače premažite preostalim kiselim vrhnjem i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 190 °C. Pecite ih oko pola sata da porumene.




Nema komentara:

Objavi komentar