srijeda, 15. travnja 2015.

Kukuruzna pita sa sirom



Sastojci
500 g kora za savijače
500 g svježeg sira
100 g kiselog vrhnja
1-2 jaja
sol, papar
50 ml ulja + za premazivanje kora
oko 100 g kukuruzne krupice (griza, palente)






Priprema
U posudi umutite jaja pa dodajte zdrobljeni sir, vrhnje, 50 ml ulja  te sol i papar. Odvojite oko 4 žlice nadjeva koji će vam biti potreban za premazivanje.
Uzmite jednu koru, premažite ju s malo ulja pa ju preklopite na pola, po njoj razmažite oko jednu žlicu nadjeva, rubove nemojte premazivati.


Rubove dužih strana preklopite (oko 1-2 cm) prema unutra, preko nadjeva. Počevši s kraće strane narolajte koru.  Postupak ponovite s preostalim korama. Dobivene zamotuljke slažite na lim obložen papirom za pečenje, mjesto spoja okrenite prema dolje.
Zamotuljke odozgo premažite s nadjevom koji ste odvojili na početku (4 žlice) i posipajte kukuruznom palentom.
Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko pola sata, da zamotuljci porumene.


Izvor: adaptirani recept s Coolinarike.


Nema komentara:

Objavi komentar