utorak, 28. travnja 2015.

Pržene loptice od riže


Sastojci
160 g kuhane riže (tj. oko 400 g kuhane i ocijeđene riže)
1 žumanjak
krušne mrvice
sol, papar
1 bjelanjak i 1 jaje
oštro brašno
krušne mrvice
masnoća za prženje




Priprema
u loncu zakuhajte vodu, posolite ju pa dodajte rižu i kuhajte ju da omekša, nemojte ju raskuhati. Kuhanu rižu dobro ocijedite i ostavite da se ohladi.

Ohlađenoj riži dodajte žumanjak, sol i papar. Sve dobro promiješajte. Po potrebi dodajte krušne mrvice. Smjesa treba biti dovoljno čvrst ada se od nje mogu oblikovati loptice.



Od smjese oblikujte loptice veličine sitnijih marelica.
Svaku kuglicu uvaljajte u oštro brašno, pa u umućena jaja i onda u krušne mrvice.
Pržite ih u zagrijanoj dubokoj masnoći na laganoj vatri, da porumene sa svih strana.

Za ove  loptice možete upotrijebiti ostatke riže od prethodnog dana.



Nema komentara:

Objavi komentar