Sastojci
160 g kuhane riže (tj. oko 400 g kuhane i
ocijeđene riže)
1 žumanjak
sol, papar
1 bjelanjak i 1 jaje
oštro brašno
krušne mrvice
masnoća za prženje
Priprema
u loncu zakuhajte vodu, posolite ju pa dodajte
rižu i kuhajte ju da omekša, nemojte ju raskuhati. Kuhanu rižu dobro ocijedite
i ostavite da se ohladi.
Ohlađenoj riži dodajte žumanjak, sol i papar. Sve
dobro promiješajte. Po potrebi dodajte krušne mrvice. Smjesa treba biti
dovoljno čvrst ada se od nje mogu oblikovati loptice.
Svaku kuglicu uvaljajte u oštro brašno, pa u umućena jaja i onda u krušne
mrvice.
Pržite ih u zagrijanoj dubokoj masnoći na laganoj
vatri, da porumene sa svih strana.
Nema komentara:
Objavi komentar