Sastojci
Tijesto
300 g oštrog brašna
3 žlice šećera
pola praška za pecivo (6 g)
4 žumanjka
100 g svinjske masti sobne temperature
50ak ml mlijeka
Nadjev
4 bjelanjka
prstohvat soli
200 g šećera
200 g mljevenih oraha
4 pune žlice (crvenog) džema po želji
Od
navedenih sastojaka zamijesite tijesto (mlijeko dodavajte po potrebi).
Podijelite
ga na tri dijela. Jedan dio tijesta stavite u plastičnu vrećicu i u zamrzivač
na sat vremena. Dva dijela stavite u plastičnu vrećicu i u hladnjak na sat
vremena.
Od
posoljenih bjelanjak izmiksajte čvrsti snijeg. Dodajte šećer i kratko
promiksajte. Zatim umiješajte orahe.
Džem
promiješajte da bude maziv, po potrebi ga zagrijte.
Lim
za pečenje (34 cm x 24 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i
pobrašnite.
Tijesto
iz zamrzivača izvadite i na kratko
ostavite na sobnoj temperaturi.
Izvadite
i tijesto iz hladnjaka pa jedna komad razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na
veličinu lima. Po tijestu razmažite polovicu džema, a po njemu razmažite
polovicu nadjeva od oraha.
Drugi
komad tijesta iz hladnjaka također razvaljajte na veličinu lima pa ga stavite
na nadjev od oraha. Taj komad tijesta premažite ostatkom džema i na njega
namažite ostatak nadjeva od oraha.
Tijesto
koje ste izvadili iz zamrzivača krupno naribajte na nadjev od oraha.
Kolač
stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 35 min.
Pečeni
kolač ostavite da se potpuno ohladi.
Izvor: bilježnica s receptima moje mame.
Izvor: bilježnica s receptima moje mame.
Nema komentara:
Objavi komentar