nedjelja, 26. travnja 2015.

Kuglof s malinama i limunom


Sastojci
450 g oštrog brašna
400 g šećera
1 prašak za pecivo
pola čajne žlice soli
4 jaja
200 ml biljnog ulja
100 ml svježe iscijeđenog narančinog soka
naribana kora 1 limuna
300 g smrznutih malina
masnoća i brašno za kalup
šećer u prahu za posipanje



Priprema
Maline nemojte odmrzavati (jer će odmrznute maline "zafarbati" žutu smjesu).
U jednoj posudi umutite jaja  s uljem, limunovom korom i sokom.
U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, prašak i sol. Suhim sastojcima dodajte mokre sastojke i sve tek lagano promiješajte.
Polovicu smjese ulijte u kalup za kuglof koji ste dobro namastili i pobrašnili.
Po smjesi rasporedite smrznute maline i prelijte ih ostatkom smjese.



Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite ga oko 90 min. provjerite čačkalicom je li pečeno. Nakon , otprilike, pola sata pečenja kuglof odozgo pokrijte folijom da ne potamni.
Kuglof ostavite da se hladi u kalupu 15ak min., a onda ga istresite na pladanj i ostavite da se ohladi do kraj.
Ohlađeni kuglof posipajte šećerom u prahu.



Izvor: adaptirani recept sa stranice Taste of home.


Nema komentara:

Objavi komentar