Sastojci za 12 komada
250 g kora za savijače
500 g svježeg kravljeg sira
200 g kiselog vrhnja
2 jaja
sol, papar
75 g tvrdog sira narezanog na kockice (Gauda)
75 g tvrdog naribanog sira (Gauda)
nasjeckano začinsko bilje i češnjak
Od
kora za savijače kuhinjskim škarama ili oštrim nožem (na dasci za rezanje)
izrežite 24 četvrtasta komada dimenzija 12 cm x 12 cm. Ostatak kora stavite u posudu, zdrobite i odložite sa
strane.
Pripremite
kalup za muffine.
Uzmite
jedan izrezani četvrtasti komad kora za savijače te ga s jedne i druge strane
premažite uljem (pomoću kista) i stavite u kalup za muffin, složite krajeve da strše
preko ruba. Zatim uljem premažite još jedan izrezani komad i stavite ga na
prvi, opet poravnajte krajeve da neravnomjerno strše preko ruba.
Na
isti način obložite preostalih 11 udubljenja za muffine (dakle, za svaku
piticu, po dva komada izrezanih kora, jedan na drugi).
Umutite
jaja sa 100 g kiselog vrhnja, solju i paprom. Dodajte svježi sir i sve umutite
vilicom. Zatim umiješajte natrgane komade kora za savijače. Na kraju umiješajte
75 g sira narezanog na kockice.
Smjesu
rasporedite u kalupe za muffine obložene korama za savijače.
100
g kiselog vrhnja pomiješajte sa 75 ga naribanog sira i smjesu rasporedite na
pitice.
Kalup
s piticama stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko pola sata da
krajevi tijesta porumene.
Pitice
posipajte nasjeckanim, svježim začinskim biljem i češnjakom, te poslužite
tople.
Nema komentara:
Objavi komentar