nedjelja, 1. ožujka 2015.

Pitice sa sirom


Sastojci za 12 komada
250 g kora za savijače
500 g svježeg kravljeg sira
200 g kiselog vrhnja
2 jaja
sol, papar
75 g tvrdog sira narezanog na kockice (Gauda)
75 g tvrdog naribanog sira (Gauda)
nasjeckano začinsko bilje i češnjak

Priprema
Od kora za savijače kuhinjskim škarama ili oštrim nožem (na dasci za rezanje) izrežite 24 četvrtasta komada dimenzija 12 cm x 12 cm. Ostatak  kora stavite u posudu, zdrobite i odložite sa strane.

Pripremite kalup za muffine.
Uzmite jedan izrezani četvrtasti komad kora za savijače te ga s jedne i druge strane premažite uljem (pomoću kista) i stavite u kalup za muffin, složite krajeve da strše preko ruba. Zatim uljem premažite još jedan izrezani komad i stavite ga na prvi, opet poravnajte krajeve da neravnomjerno strše preko ruba.
Na isti način obložite preostalih 11 udubljenja za muffine (dakle, za svaku piticu, po dva komada izrezanih kora, jedan na drugi).


Umutite jaja sa 100 g kiselog vrhnja, solju i paprom. Dodajte svježi sir i sve umutite vilicom. Zatim umiješajte natrgane komade kora za savijače. Na kraju umiješajte 75 g sira narezanog na kockice.
Smjesu rasporedite u kalupe za muffine obložene korama za savijače.

100 g kiselog vrhnja pomiješajte sa 75 ga naribanog sira i smjesu rasporedite na pitice.

Kalup s piticama stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko pola sata da krajevi tijesta porumene.
Pitice posipajte nasjeckanim, svježim začinskim biljem i češnjakom, te poslužite tople.




Nema komentara:

Objavi komentar