utorak, 24. ožujka 2015.

Slatke pisanice


Sastojci
200 g mljevenih keksa s maslacem
60 g šećera u prahu
60 g rastopljene čokolade za kuhanje
oko 80 ml kuhane jake crne kave
okrugli sendvič keksi (čajno pecivo slijepljeno kremom)

Ukrašavanje
125 g biljne masti sobne temperature
225 g šećera u prahu
mlijeko
boje




Priprema
U posudu stavite mljevene kekse, šećer u prahu i toplu rastopljenu čokoladu pa postupno dodavajte kavu kako bi zamijesili glatki smjesu.
Smjesu podijelite na 8-9 jednakih komada. Komad smjese stavite na keks. Smjesu dobro pritisnete, utapkajte prstima, kako bi se što bolje zalijepila za keks. Smjesu oblikujte da izgleda kao jaje.




Izmiksajte biljnu mast da bude glatka. Polako dodavajte šećer u prahu, stalno miksajući. Miksajte da krema bude glatka i lagana. Zatim polako dodavajte oko 1 žlicu mlijeka i sve dobro izmiksajte.
Smjesu podijelite na dva dijela. Jedan dio ostavite bijel.
Drugi dio podijelite u 4-5 zdjelica i u svaku dodajte boju po želji i dobro promiješajte.


Malim zvjezdastim nastavkom za ukrašavanje na jajima nacrtajte cvijeće: u sredinu jedna npr. žuta puslica pa 5-6 puslica druge boje, oko žute (ili motiv po želji). Prostor između cvjetova ispunite bijelom smjesom.




Ako se smjesa teško istiskuje kroz zvjezdasti nastavak za ukrašavanje, dodajte malo mlijeka u smjesu i dobro ju promiješajte.
Na čvrstoću kreme utječu vlažnost zraka i koliko sitno je mljeven šećer u prahu.
Slatke pisanice stavite u hladnjak da se krema stvrdne.



Nema komentara:

Objavi komentar