srijeda, 1. listopada 2014.

Bulgur s povrćem



Sastojci
1 veliki crveni luk
1 crvena paprika
4 žlice ulja
400 g patlidžana
1 šalica bulgura
2 šalice vode
4 žlice bučinih koštica
sol, papar
peršinovo lišće


Priprema
Luk oljuštite i sitno nasjeckajte.
Papriku operite, očistite i narežite na kockice.
Patlidžan operite i narežite na kockice. Kockice patlidžana posolite i stavite u cjedilo na 20 min.

U loncu zagrijte 2 žlice ulja i dodajte polovicu nasjeckanog luka, kratko ga popržite. Zatim dodajte bulgur i dobro promiješajte.
Tada dodajte sol i ulijte vodu, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok voda ispari. Zatim maknite lonac s vatre, poklopite ga i ostavite 10ak min. da odstoji.
Ako je bulgur krupniji, moguće je da će biti potrebno više tekućine i da će ga trebati duže kuhati.


U wok tavi zagrijte preostale 2 žlice ulja. Dodajte ostatak luka i kratko ga popržite. Dodajte papriku i pržite ju oko 3 minute. Zatim dodajte kockice patlidžana i sve pržite par minuta da povrće omekša. Dodajte bučine koštice te začinite solju i paprom. Na kraju umiješajte bulgur koji ste prethodno promiješali vilicom te posipajte peršinovim lišćem.




1 komentar: