Sastojci
1 veliki crveni luk
1 crvena paprika
4 žlice ulja
400 g patlidžana
1 šalica bulgura
2 šalice vode
4 žlice bučinih koštica
sol, papar
peršinovo lišće
Priprema
Luk oljuštite i sitno
nasjeckajte.
Papriku operite, očistite i
narežite na kockice.
Patlidžan operite i narežite na
kockice. Kockice patlidžana posolite i stavite u cjedilo na 20 min.
U loncu zagrijte 2 žlice ulja i
dodajte polovicu nasjeckanog luka, kratko ga popržite. Zatim dodajte bulgur i
dobro promiješajte.
Tada dodajte sol i ulijte vodu,
promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok voda ispari. Zatim maknite lonac s
vatre, poklopite ga i ostavite 10ak min. da odstoji.
Ako je bulgur krupniji, moguće je da će biti potrebno više tekućine i da će ga trebati duže kuhati.
Ako je bulgur krupniji, moguće je da će biti potrebno više tekućine i da će ga trebati duže kuhati.
U wok tavi zagrijte preostale 2
žlice ulja. Dodajte ostatak luka i kratko ga popržite. Dodajte papriku i pržite
ju oko 3 minute. Zatim dodajte kockice patlidžana i sve pržite par minuta da
povrće omekša. Dodajte bučine koštice te začinite solju i paprom. Na kraju
umiješajte bulgur koji ste prethodno promiješali vilicom te posipajte
peršinovim lišćem.
hvala super je
OdgovoriIzbriši