Sastojci
Biskvit
2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice brašna
na vrhu noža praška
za pecivo
Parfe krema
5 žumanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 ml mlijeka
15 g bijele želatine
u prahu
250 ml biljnog šlaga
Ukrašavanje
4 vrećice šlaga u prahu (ukupno 160 g)
200 ml hladne vode
boja
Za
biskvit, u posudu stavite jaja pa ih miksajte 1 minutu na najvećoj
brzini. Zatim nastavite miksati smjesu i polako dodavajte šećer. Smjesu
miksajte ukupno 2 minute na najvećoj brzini.
Suhe
sastojke prosijajte (kroz gusto cjedilo) na smjesu od jaja i sve kratko
promiksajte na najmanjoj brzini.
Okrugli
kalup promjera 22 cm obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite
pa ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180°C i
pecite oko 6 min.
Pečeni biskvit ostavite da se
ohladi.
Na
pladanj stavite obruč za tortu (bez dna). Od papira za pečenje izrežite komad dimenzija
obruča, pa time obložite obruč s
unutrašnje strane. Na dno stavite ohlađeni biskvit.
Za
kremu, želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.
Žumanjke
izmiksajte s obje vrste šećera. Polako dodajte mlijeko pa dobro promiješajte.
Smjesu prebacite u lonac i lagano zagrijavajte na štednjaku, miješajući
pjenjačom. Trenutak prije nego zakuha, maknite ju s vatre, prelijte u posudu za
miksanje. Ostavite ju da se hladi 1 min. pa umiješajte želatinu i miješajte da
se rastopi.
Posudu
sa smjesom stavite u sudoper napunjen hladnom vodom, miješajte pjenjačom da se
ohladi.
Izmiksajte
biljni šlag i umiksajte ga u ohlađenu smjesu.
Pripremljenu kremu odmah ulijte
na biskvit i brzo ju zagladite.
Tortu stavite u hladnjak na 4
sata da se krema stvrdne.
Za
ukrašavanje, u posudu stavite prašak za šlag i ulijte hladnu vodu. Sve miksajte
mikserom na najvećoj brzini da dobijete čvrsti šlag.
U
1/3 smjese umiješajte malo boje da dobijete željenu nijansu.
Izvadite tortu iz hladnjaka,
pažljivo odvojite obruč od torte i odlijepite papir za pečenje.
Tortu omažite bijelim šlagom, ne
treba biti precizno omazana.
Slastičarskoj
vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i
1M).
Uz
jednu stranicu slastičarske vrećice razmažite čitavom dužinom ružičasti šlag, a
ostatak vrećice ispunite bijelim šlagom. Odozgo i sa strane po torti oblikujte
ruže. Između ruža možete istisnuti manje puslice.
Kako je divno ukrasena! Prekrasno izgleda!
OdgovoriIzbriši