nedjelja, 26. listopada 2014.

Palačinkasti duo

 

Sastojci
Žute palačinke
150 g brašna
1 čajna žlica šećera
pola čajne žlice soli
100 ml vode
175 ml mlijeka

Smeđe palačinke
50 g brašna
30 g kakaa
pola čajne žlice šećera
prstohvat soli
50 ml vode
100 ml mlijeka

Puding
300 ml mlijeka
pola praška za puding od vanilije (20 g)
1 čajna žlica glatkog brašna
2 žlice šećera

Nadjev
1 mala limenka kompota od breskve
džem




Priprema
Za žute palačinke, u posudu stavite brašno, šećer i sol pa stalno miješajući pjenjačom u mlazu dodavajte mlijeko i vodu. Smjesu dobro umutite pjenjačom da nema grudica.
Na namaštenoj tavi ispecite palačinke.

Za smeđe palačinke, u posudu prosijajte brašno i kakao pa dodajte  šećer i sol. Zatim stalno miješajući pjenjačom u mlazu dodavajte mlijeko i vodu. Smjesu dobro umutite pjenjačom da nema grudica.
Na namaštenoj tavi ispecite palačinke.



Za puding, od 300 ml mlijeka odvojite 100 ml.
100 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom.
Zakuhajte 200 ml mlijeka i u njemu skuhajte pripremljenu smjesu za puding. Puding ostavite da se ohladi, povremeno promiješajte.

Breskve iz kompota ocijedite i narežite na kockice.




Svaku palačinku (i žutu i smeđu) premažite s malo džema i po njoj rasporedite kockice breskve. Čvrsto ju narolajte i oštrim nožem narežite na komade jednake dužine (3-4 komada, ovisno o veličini palačinke, tj. promjeru Vaše tave, ali i dubini posude u kojoj će se jelo peći).

Dvije manje posude za pečenje (zapremnine oko 400 ml) namastite i u svaku stavite pola pudinga.

Narezane žute i smeđe komade palačinke okomito slažite u posudu za pečenje, na puding. Komade palačinki slažite gusto, jedan do drugog, da između njih nema prostora.

Posude s palačinkama složite na lim i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite ih 20ak min., da se odozgo zapeku.




Nema komentara:

Objavi komentar