Sastojci
Žute palačinke
150 g brašna
1 čajna žlica šećera
pola čajne žlice soli
100 ml vode
175 ml mlijeka
Smeđe palačinke
50 g brašna
30 g kakaa
pola čajne žlice šećera
prstohvat soli
50 ml vode
100 ml mlijeka
Puding
300 ml mlijeka
pola praška za puding od vanilije (20 g)
1 čajna žlica glatkog brašna
2 žlice šećera
Nadjev
1 mala limenka kompota od breskve
džem
Za žute palačinke, u posudu stavite brašno, šećer i
sol pa stalno miješajući pjenjačom u mlazu dodavajte mlijeko i vodu. Smjesu
dobro umutite pjenjačom da nema grudica.
Na namaštenoj tavi ispecite palačinke.
Za smeđe palačinke, u posudu prosijajte brašno i
kakao pa dodajte šećer i sol. Zatim
stalno miješajući pjenjačom u mlazu dodavajte mlijeko i vodu. Smjesu dobro
umutite pjenjačom da nema grudica.
Na namaštenoj tavi ispecite palačinke.
Za puding, od 300 ml mlijeka odvojite 100 ml.
100 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding i
šećerom.
Zakuhajte 200 ml mlijeka i u njemu skuhajte
pripremljenu smjesu za puding. Puding ostavite da se ohladi, povremeno
promiješajte.
Breskve iz kompota ocijedite i narežite na kockice.
Svaku palačinku (i žutu i smeđu) premažite s malo
džema i po njoj rasporedite kockice breskve. Čvrsto ju narolajte i oštrim nožem
narežite na komade jednake dužine (3-4 komada, ovisno o veličini palačinke, tj.
promjeru Vaše tave, ali i dubini posude u kojoj će se jelo peći).
Dvije manje posude za pečenje (zapremnine oko 400
ml) namastite i u svaku stavite pola pudinga.
Narezane žute i smeđe komade palačinke okomito
slažite u posudu za pečenje, na puding. Komade palačinki slažite gusto, jedan
do drugog, da između njih nema prostora.
Posude s palačinkama složite na lim i stavite ih u
pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite ih 20ak min., da se odozgo zapeku.
Nema komentara:
Objavi komentar