Sastojci
Šnite
1 l mlijeka
200 g pšeničnog griza
100 g šećera
2 vanilin šećera
100 g čokolade za kuhanje, nasjeckane
2 žlice kakaa
4 žlice ruma
Kompot
5 jabuka
5 žlica šećera
Iscijeđeni limunov sok
voda
Uski, visoki, četvrtasti kalup
obložite papirom za pečenje.
Za
šnite, u lonac stavite mlijeko i obje vrste šećera, miješajte na laganoj vatri
da se šećer rastopi. Kad tekućima zakuha, dodajte griz. Miješajući pjenjačom sve kuhajte da se zgusne
(kuhajte prema uputi s pakiranja).
Kuhani
griz maknite s vatre i polovicu rasporedite u pripremljeni kalup.
U
preostali griz brzo umiješajte nasjeckanu čokoladu, prosijani kakao i rum da
dobijete jednoličnu smeđu masu. Masu odmah rasporedite u kalup na bijelu masu.
Drškom žlice „miješajte“ masu u kalupu da dobijete mramorni uzorak (zahvaćajte
smjesu s dna i podižite ju prema gore). Odozgo sve ravnomjerno zagladite.
Griz
ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavite u hladnjak na 3
sata.
Za
kompot, jabuke ogulite. Narežite ih na ploške i stavite u lonac zajedno sa
šećerom, limunovim sokom i toliko vode, koliko je potrebno da ih prekrije.
Jabuke kuhajte par minuta da omekšaju (vrijeme kuhanja ovisi o debljini i
veličini ploški).
Ohlađeni
griz narežite na ploške i poslužite s kompotom.
Nema komentara:
Objavi komentar