Sastojci
1 crvena paprika
1 mala tikvica
3 manja crvena luka
200 g dimljenog tofua
sol, papar
1 čajna žlica slatke crvene paprike
pola povrtne kocke
mljeveni čili
4 žlice ulja
100 g kečapa
250 ml vode
nasjeckano peršinovo lišće
drveni štapići za ražnjiće (6-8 komada)
Papriku i tikvicu očistite i
narežite na podjednako velike komade (2-3 cm veličine).
2 luka oljuštite i narežite na osmine.
Tofu narežite na kocke kao i
povrće.
Na
štapiće naizmjence nabodite povrće i tofu. Vodite računa o broju štapića, tj. o
tome da imate dovoljno veliku posudu u koju ćete moći poredati sve štapiće u
jednom sloju u umak.
U
tavi zagrijte 3 žlice ulja pa u tavu poredajte sve štapiće, posolite ih.
Popržite ih oko 5 min. okrečući ih da se zaprže sa svih strana. Popržene
ražnjiće izvadite iz tave.
Preostali
luk sitno nasjeckajte.
U
dubokoj tavi zagrijte žlicu ulja i popržite nasjeckani luk. Zatim dodajte kečap,
slatku papriku, vodu i natrgajte kocku, dobro promiješajte. Ostavite umak da
zakuha pa začinite solju, paprom i čilijem te u tavu poslažite sve ražnjiće u
jednom sloju. Prokuhajte ih oko 5 min. po potrebi ih okrečite. Sve posipajte
nasjeckanom peršinovim lišćem i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar