nedjelja, 12. listopada 2014.

Tofu-ražnjići

 

Sastojci
1 crvena paprika
1 mala tikvica
3 manja crvena luka
200 g dimljenog tofua
sol, papar
1 čajna žlica slatke crvene paprike
pola povrtne kocke
mljeveni čili
4 žlice ulja
100 g kečapa
250 ml vode
nasjeckano peršinovo lišće
drveni štapići za ražnjiće (6-8 komada)




Priprema
Papriku i tikvicu očistite i narežite na podjednako velike komade (2-3 cm veličine).
2 luka oljuštite  i narežite na osmine.
Tofu narežite na kocke kao i povrće.
Na štapiće naizmjence nabodite povrće i tofu. Vodite računa o broju štapića, tj. o tome da imate dovoljno veliku posudu u koju ćete moći poredati sve štapiće u jednom sloju u umak.

U tavi zagrijte 3 žlice ulja pa u tavu poredajte sve štapiće, posolite ih. Popržite ih oko 5 min. okrečući ih da se zaprže sa svih strana. Popržene ražnjiće izvadite iz tave.

Preostali luk sitno nasjeckajte.

U dubokoj tavi zagrijte žlicu ulja i popržite nasjeckani luk. Zatim dodajte kečap, slatku papriku, vodu i natrgajte kocku, dobro promiješajte. Ostavite umak da zakuha pa začinite solju, paprom i čilijem te u tavu poslažite sve ražnjiće u jednom sloju. Prokuhajte ih oko 5 min. po potrebi ih okrečite. Sve posipajte nasjeckanom peršinovim lišćem i poslužite.



Nema komentara:

Objavi komentar