nedjelja, 5. listopada 2014.

Zapečeni popečci s mozzarellom


Sastojci
Popečci
100 g zobenih pahuljica
100 g pšeničnih pahuljica
200 ml vode
sol, papar
čili u prahu
1 čajna žlica slatke paprike
1 manji ljubičasti luk

Ostalo
1-2 veće, čvrste rajčice
120 g mozzarelle
sol, papar
masnoća za prženje i pečenje
1 žlica krušnih mrvica
peršinovo lišće za ukras



Priprema
Popečci
U posudu stavite pahuljice, prelijte oh vodom, promiješajte i ostavite da odstoje 10ak min.
Luk oljuštite i sitno nasjeckajte pa ga zajedno s ostalim sastojcima dodajte pahuljicama i sve dobro promiješajte. Smjesa ne smije biti previše gnjecava. Po potrebi dodajte krušne mrvice.
Ako upotrebljavate usitnjene pahuljice onda svakako trebate dodati krušne mrvice (ili dodajte još usitnjenih pahuljica pa sve opet ostavite da odstoji par minuta).
Vlažnim rukama oblikujte okruglaste, plosnate popečke.
Ispecite ih na zagrijanoj masnoći da porumene sa svake strane.

Rajčice operite i narežite na okrugle ploške debljine oko 5 mm. Mozzarellu također narežite na okrugle ploške.
Ploški rajčica i mozzarelle treba biti koliko i popečaka.

Posudu za pečenje namastite i posipajte krušnim mrvicama. Stavite jedna popečak, na njega naslonite plošku mozzarelle pa na nju plošku rajčice, da se malo preklapaju, onda opet stavite popečak i tako naizmjence složite sve sastojke u redove. Odozgo posolite i popaprite.

Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C pa sve pecite 10ak min. da se sir rastopi. Ukrasite peršinovim lišćem i odmah poslužite.



Nema komentara:

Objavi komentar