srijeda, 22. listopada 2014.

Bulgur na mlijeku s čokoladom


Sastojci
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
120 g bulgura
100 g čokolade za kuhanje
1 vanilin šećer

Priprema
U loncu zakuhajte mlijeko sa šećerom.
Zatim dodajte bulgur, promiješajte i kuhajte ga na laganoj vatri 10-15 min. da omekša, povremeno promiješajte, pazite da sva tekućina ne ispari.  Pred kraj dodajte nasjeckanu čokoladu i vanilin šećer te sve miješajte da se čokolada rastopi.
Po želji, ako smatrate da je smjesa pregusta možete dodati još mlijeka.
Poslužite toplo ili hladno.

Količina potrebnog mlijeka, osim o vašim željama, ovisi i o tome kako je bulgur mljeven. Ako je krupniji, potrebno mu je više tekućine, ali i vremena da omekša. 
Vodite računa i o tome da će se za vrijeme hlađenja smjesa još zgusnuti. 



Nema komentara:

Objavi komentar