Sastojci
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
120 g bulgura
100 g čokolade za kuhanje
1 vanilin šećer
Priprema
U loncu zakuhajte mlijeko sa
šećerom.
Zatim dodajte bulgur,
promiješajte i kuhajte ga na laganoj vatri 10-15 min. da omekša, povremeno
promiješajte, pazite da sva tekućina ne ispari.
Pred kraj dodajte nasjeckanu čokoladu i vanilin šećer te sve miješajte
da se čokolada rastopi.
Po želji, ako smatrate da je
smjesa pregusta možete dodati još mlijeka.
Poslužite toplo ili hladno.
Količina potrebnog mlijeka, osim
o vašim željama, ovisi i o tome kako je bulgur mljeven. Ako je krupniji,
potrebno mu je više tekućine, ali i vremena da omekša.
Vodite računa i o tome da će se
za vrijeme hlađenja smjesa još zgusnuti.
Nema komentara:
Objavi komentar