nedjelja, 28. rujna 2014.

"Rižoto" od tjestenine



Sastojci
500 g hokaido tikve
1 luk
1 crvena paprika
2 žlice ulja
120 g risini tjestenine (tjestenina koja izgleda kao zrna riže)
500 ml vode
1 povrtna  kocka za juhu
sol, papar
peršinovo lišće


Priprema
Tikvu očistite i narežite na kockice.
U loncu zakuhajte vodu, posolite ju pa dodajte kockice tikve i prokuhajte ih oko 2 min. (ovisno o veličini, pazite da se ne raskuhaju). Kuhanu tikvu ocijedite.

Luk ljuštite i sitno nasjeckajte.
Papriku očistite i narežite na kockice.



U tavi zagrijte 2 žlice ulja pa na njemu ispržite luk. Dodajte papriku i pržite ju 2 min. Zatim dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i kratko popržite. Dodajte vodu i razmrvljenu kocku za juhu.  Kuhajte napola pokriveno na laganoj vatri oko 15 min., povremeno promiješajte. Kuhanoj tjestenini dodajte tikvu i sve zagrijte. Začinite solju i paprom i posipajte peršinovim lišćem. Poslužite odmah.




Nema komentara:

Objavi komentar