Sastojci
500 g hokaido tikve
1 luk
1 crvena paprika
2 žlice ulja
120 g risini tjestenine (tjestenina koja izgleda kao zrna
riže)
500 ml vode
1 povrtna kocka za
juhu
sol, papar
peršinovo lišće
Priprema
Tikvu očistite i narežite na kockice.
U
loncu zakuhajte vodu, posolite ju pa dodajte kockice tikve i prokuhajte ih oko
2 min. (ovisno o veličini, pazite da se ne raskuhaju). Kuhanu tikvu ocijedite.
Luk ljuštite i sitno nasjeckajte.
Papriku očistite i narežite na
kockice.
U
tavi zagrijte 2 žlice ulja pa na njemu ispržite luk. Dodajte papriku i pržite
ju 2 min. Zatim dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i kratko popržite.
Dodajte vodu i razmrvljenu kocku za juhu. Kuhajte napola pokriveno na laganoj vatri oko 15 min., povremeno
promiješajte. Kuhanoj tjestenini dodajte tikvu i sve zagrijte. Začinite
solju i paprom i posipajte peršinovim lišćem. Poslužite odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar