Sastojci
500 g tikvica
500 g tikvica
500 g krumpira
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
50 g maslaca
40 g brašna
450 ml mlijeka
150 g kiselog vrhnja
200 g naribane Gaude
sol, papar
60 g krušnih mrvica
1 žlica ulja
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
50 g maslaca
40 g brašna
450 ml mlijeka
150 g kiselog vrhnja
200 g naribane Gaude
sol, papar
60 g krušnih mrvica
1 žlica ulja
masnoća i krušne mrvice za posudu
peršinovo lišće
Priprema
Krumpir ogulite i narežite na okrugle ploške debljine 3-5 mm.
Tikvice operite i narežite na 3-5 mm debele okrugle ploške.
U loncu zakuhajte vodu, posolite ju i dodajte ploške krumpira. Prokuhajte
ih sasvim kratko da omekšaju (ovisno o debljini ploški), pazite da se ne
raskuhaju. U zadnjoj minuti kuhanja krumpira dodajte tikvice i sve zajedno
prokuhajte još 1 minutu pa maknite s vatre i ocijedite.
Posudu za pečenje namastite i posipajte krušnim mrvicama, pa ravnomjerno
rasporedite ocijeđeno povrće.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U loncu rastopite 50 g maslaca i na njemu popržite obje vrste luka, oko 5 min.
Dodajte brašno i popržite ga oko 1 min. Tada miješajući ulijte mlijeko. Kuhajte
na laganoj vatri da se lagano zgusne. Zatim umak maknite s vatre i umiješajte
kiselo vrhnje i sir. Začinite solju i paprom.
Umak prelijte po složenom povrću.
Krušne mrvice pomiješajte s uljem i posipajte po umaku.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200injak stupnjeva i zapecite 15ak min. da
mrvice dobiju boju (možete uključiti gornji grijač pećnice ili funkciju
roštilj).
Nema komentara:
Objavi komentar