Sastojci
1 crveni luk
1 rajčica
10 zelenih maslina
500 g kupovnih nekuhanih njoka od krumpira
350 ml koncentrata rajčice
100 g kiselog vrhnja
100 g tvrdog sira
sol, papar, šećer
lišće (francuskog) peršina za ukras
Priprema
Crveni luk oljuštite i sasvim sitno nasjeckajte.
Rajčicu narežite na kockice.
Masline narežite na manje komade (odstranite koštice, ako ih ima).
U posudi umutite koncentrat rajčice s vrhnjem i začinite
solju, paprom i šećerom. Zatim dodajte luk, rajčicu, masline, 50 g naribanog
sira i nekuhane njoke. Sve dobro promiješajte i rasporedite u namaštenu posudu
za pečenje. Odozgo posipajte preostalim sirom.
Posudu pokrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200
°C i pecite oko 20 min. Zatim maknite foliju i jelo pecite još 15ak min. nepokriveno.
Ukrasite peršinovim lišćem i poslužite.
Izvor: preinačeni recepti sa stranica La vie gourmande, Chefkoch i Eat no meat.
Nema komentara:
Objavi komentar