nedjelja, 7. rujna 2014.

Zapečeni njoki (bez kuhanja)



 Sastojci
1 crveni luk
1 rajčica
10 zelenih maslina
500 g kupovnih nekuhanih njoka od krumpira
350 ml koncentrata rajčice
100 g kiselog vrhnja
100 g tvrdog sira
sol, papar, šećer
lišće (francuskog) peršina za ukras




Priprema
Crveni luk oljuštite i sasvim sitno nasjeckajte.
Rajčicu narežite na kockice.
Masline narežite na manje komade (odstranite koštice, ako ih ima).

U posudi umutite koncentrat rajčice s vrhnjem i začinite solju, paprom i šećerom. Zatim dodajte luk, rajčicu, masline, 50 g naribanog sira i nekuhane njoke. Sve dobro promiješajte i rasporedite u namaštenu posudu za pečenje. Odozgo posipajte preostalim sirom.
Posudu pokrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 20 min. Zatim maknite foliju i jelo pecite još 15ak min. nepokriveno.

Ukrasite peršinovim lišćem i poslužite. 



Izvor: preinačeni recepti sa stranica La vie gourmandeChefkoch i Eat no meat.


Nema komentara:

Objavi komentar