srijeda, 3. rujna 2014.

Ratatouille-ražnjići s palentom



Sastojci
100 g instant kukuruzne palente
200 ml mlijeka
200 ml vode
sol, papar
mljeveni čili
šećer
1 žlica margarina
pola zelene paprike
pola crvene paprike
100 g tikvica
100 g patlidžana
5 žlice ulja
1 crveni luk
200 g koncentrata rajčice
400 ml vode
peršinovo lišće
7-8 drvenih štapića za ražnjiće (20 cm dužine)



Priprema
U lonac stavite vodu i mlijeko, kad zakuha polako dodavajte palentu miješajući pjenjačom da se ne zgruda, skuhajte ju prema uputi s pakiranja. U kuhanu palentu odmah umiješajte margarin  pa sve začinite solju, paprom i čilijem. Smjesu rasporedite u lim isplahnut hladnom vodom, razmažite ju u sloj debljine oko 1,5 cm i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu palentu narežite na kockice.

Paprike, tikvicu i patlidžan  operite, obrišite, očistite i narežite na komade podjednake veličine.

Povrće naizmjence nabodite na štapiće. Po želji, na štapiće možete nabosti i kocke palente, no pazite da se kockice na zdrobe i ne popucaju.

U velikoj, dubljoj, naprijanjajućoj tavi zagrijte 3 žlice ulja pa poredajte sve pripremljene ražnjiće, odozgo ih posolite.  Popržite ih oko 5 min. okrečući ih da se zapeku sa svih strana. Popržene ražnjiće izvadite iz tave.

Luk oljuštite i sitno nasjeckajte. Ispržite ga u istoj tavi na 2 žlice zagrijanog ulja. Dodajte koncentrat rajčice, vodu, sol, papar i šećer pa ostavite da zakuha. U zakuhani umak složite sve ražnjiće, jedan do drugog. Sve kuhajte oko 5 min. Ražnjiće tijekom kuhanja okrenite.
Sve posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem i poslužite uz palentu.


1 komentar: