Sastojci
100 g instant kukuruzne palente
200 ml mlijeka
200 ml vode
sol, papar
mljeveni čili
šećer
1 žlica margarina
pola zelene paprike
pola crvene paprike
100 g tikvica
100 g patlidžana
5 žlice ulja
1 crveni luk
200 g koncentrata rajčice
400 ml vode
peršinovo lišće
7-8 drvenih štapića za ražnjiće (20 cm dužine)
Priprema
U
lonac stavite vodu i mlijeko, kad zakuha polako dodavajte palentu miješajući
pjenjačom da se ne zgruda, skuhajte ju prema uputi s pakiranja. U kuhanu
palentu odmah umiješajte margarin pa sve
začinite solju, paprom i čilijem. Smjesu rasporedite u lim isplahnut hladnom
vodom, razmažite ju u sloj debljine oko 1,5 cm i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu
palentu narežite na kockice.
Paprike,
tikvicu i patlidžan operite, obrišite,
očistite i narežite na komade podjednake veličine.
Povrće
naizmjence nabodite na štapiće. Po želji, na štapiće možete nabosti i kocke
palente, no pazite da se kockice na zdrobe i ne popucaju.
U
velikoj, dubljoj, naprijanjajućoj tavi zagrijte 3 žlice ulja pa poredajte sve
pripremljene ražnjiće, odozgo ih posolite.
Popržite ih oko 5 min. okrečući ih da se zapeku sa svih strana. Popržene
ražnjiće izvadite iz tave.
Luk
oljuštite i sitno nasjeckajte. Ispržite ga u istoj tavi na 2 žlice zagrijanog
ulja. Dodajte koncentrat rajčice, vodu, sol, papar i šećer pa ostavite da
zakuha. U zakuhani umak složite sve ražnjiće, jedan do drugog. Sve kuhajte oko
5 min. Ražnjiće tijekom kuhanja okrenite.
Sve
posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem i poslužite uz palentu.
Super ideja!Prelepo izgleda
OdgovoriIzbriši