5 jaja
200 ml mlijeka
120 g brašna
sol, papar
1 mala zelena tikvica
pola crvene paprike
pola zelene paprike
ulje
naribani tvrdi sir
U
posudi umutite jaja s mlijekom. Dodajte sol i papar te polako dodavajte brašno
miješajući pjenjačom da dobijete glatku smjesu.
Tikvicu
narežite na okrugle ploške, debljine 5 mm.
Lim
od pećnice obložite papirom za pečenje, papir nauljite i ulijte pripremljenu
smjesu. Po smjesi rasporedite povrće, odozgo posolite i popaprite pa stavite u
pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20-30 min. (ovisno o debljini palačinke,
tj. veličini lima za pečenje).
Po
želji, pečenu palačinku posipajte naribanim sirom i poslužite.
Odlična ideja:Odavno je prošlo vreme kad su palačinke bile samo testos a džemom!
OdgovoriIzbriši