Palačinke
1 jaje
300 ml mlijeka
8-10 žlica brašna
šećer, sol
ulje za prženje
Nadjev
300 g crvene paprike
300 g zelene paprike
200 g tikvica
100 g ljubičastog luka
3 žlice ulja
sol, papar
Umak
500 g rajčica
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
2 žlice ulja
sol, papar
ljuta paprika
nasjeckano peršinovo lišće
Preljev
100 g kiselog vrhnja
60 g tvrdog sira, naribanog
Ostalo
masnoća za posudu
nasjeckano peršinovo lišće za ukras
Za palačinke
Umutite
jaje s mlijekom. Dodajte malo šećera i soli te polako dodavajte brašno
miješajući smjesu pjenjačom. Na većoj nauljenoj tavi ispecite palačinke.
Za nadjev
Paprike i tikvice operite,
očistite i narežite na kockice.
Luk oljuštite i narežite na tanke
kolute.
U
wok tavi zagrijte ulje i dodajte
nasjeckani luk te ga kratko popržite.
Zatim dodajte papriku i pržite ju oko 5 min. Tada dodajte tikvice i pržite sve
zajedno da povrće omekša. Začinite solju i paprom.
Za umak
Rajčicu operite, očistite i
narežite na kockice.
Luk i češnjak oljuštite i sitno
nasjeckajte.
U
wok tavi zagrijte ulje i dodajte nasjeckani
luk i češnjak, kratko ih popržite. Zatim dodajte rajčice, sol i papar.
Kuhajte ih 10ak min. povremeno miješajući da se raskaše i da tekućina ispari,
tj. da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte peršinovo lišće.
Pliću
posudu za pečenje namastite pa na dno rasporedite umak od rajčice.
Nadjev
od paprike i tikvica rasporedite na
palačinke, narolajte ih pa svaku palačinku ukoso prerežite dva puta da dobijete
3 jednaka komada. Komade palačinki poslažite u posudu na umak, prerezani dio okrenite prema gore.
Za
preljev, vrhnje pomiješajte sa sirom i smjesu u hrpicama rasporedite između
palačinki i malo po njima, no nemojte premazati prerezani dio palačinke.
Posudu
stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 15ak min. da se sir rastopi.
Posipajte peršinovim lišćem i poslužite.
Ho-ho, izgleda i zvuci ludo!
OdgovoriIzbrišiHvala
Izbriši