srijeda, 6. kolovoza 2014.

Rolade s dekoriranim biskvitom



Sastojci
Smjesa za „ukrašavanje“ biskvita
1 bjelanjak
30 g šećera
20 g mekanog maslaca
40 g brašna
boja u prahu
Biskvit
4 jaja
1/2 šalice šećera
60 g otopljenog, mlakog maslaca
1/2 šalice brašna + 1/4 šalice kakao praha za tamni biskvit ili brašna za svijetli biskvit



Priprema
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
Smjesa za ukrašavanje
U manju zdjelu stavite bjelanjak, brašno, maslac i šećer pa sve izmiksajte u glatku smjesu. Smjesu možete rasporediti u zdjelice i dodati boju po želji.
Ovisno o motivu, ostat će vam smjese, možete ju zamrznuti, pa drugi put odmrznuti prije upotrebe.
Smjese stavite u slastičarsku vrećicu, odrežite vrh pa nacrtajte željeni motiv na papiru za pečenje. Lim s nacrtanim motivima stavite u zamrzivač na sat vremena.

Biskvit
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom. Dodajte im mlaki, rastopljeni maslac i brašno (te kakao za tamni biskvit). Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu brzo, ali pažljivo razmažite preko zamrznutih nacrtanih motiva. Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 8 min. Pečeni biskvit istresite na papir za pečenje posipan kristal šećerom. Odmah pažljivo odlijepite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao i na biskvit stavite krpu, a na nju pladanj pa sve okrenite tako da dekorirana strana biskvita bude odozdo, odlijepite papir za pečenje na koji ste prvotno istresli pečeni biskvit. Biskvit odmah narolajte zajedno s kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni biskvit, odrolajte, premažite nadjevom po želji i opet zarolajte.


Sve smjese za ukrašavanje i biskvitne smjese rađene su prema navedenom receptu.


Kao nadjev u jednoj roladi koristila sam miješanu marmeladu, a u ostalima Galetta puding bez kuhanja (od vanilije ili čokolade).

Krema od Galetta pudinga
Sastojci
pola paketića Galetta pudinga bez kuhanja (od vanilije ili čokolade) – 52 g
200 ml biljnog šlaga
2 žlice hladnog mlijeka

Priprema
U posudu stavite prašak za puding, biljni šlag i mlijeko. Najprije sve kratko promiješajte na najmanjoj brzini, a onda miksajte oko 1 min. na najvećoj brzini. Pripremljenu kremu namažite na odrolani biskvit pa ga zarolajte. Roladu stavite u hladnjak.



U kremu možete dodati narezano voće. Za  roladu sa tamnim biskvitom izmiksala  sam Galetta puding od vanilije i u njega sam dodala 150 g na kockice narezane dinje. 




Izvor: smjesa za ukrašavanje biskvita i biskvitna smjesa rađene su prema receptu s bloga Ave dulcis.



Nema komentara:

Objavi komentar