Sastojci
Smjesa
za „ukrašavanje“ biskvita
1
bjelanjak
30
g šećera
20
g mekanog maslaca
40
g brašna
boja
u prahu
Biskvit
4 jaja
1/2 šalice šećera
60 g otopljenog, mlakog maslaca
1/2 šalice brašna + 1/4 šalice kakao praha za tamni biskvit ili
brašna za svijetli biskvit
Priprema
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
Smjesa za ukrašavanje
U manju zdjelu stavite bjelanjak, brašno, maslac i šećer pa sve
izmiksajte u glatku smjesu. Smjesu možete rasporediti u zdjelice i dodati boju
po želji.
Ovisno o motivu, ostat će vam smjese, možete ju zamrznuti, pa drugi put
odmrznuti prije upotrebe.
Smjese stavite u slastičarsku vrećicu, odrežite vrh pa nacrtajte
željeni motiv na papiru za pečenje. Lim s nacrtanim motivima stavite u
zamrzivač na sat vremena.
Biskvit
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka
izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom. Dodajte im mlaki, rastopljeni
maslac i brašno (te kakao za tamni biskvit). Na kraju lagano umiješajte snijeg
od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu brzo, ali pažljivo razmažite preko zamrznutih
nacrtanih motiva. Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 8 min.
Pečeni biskvit istresite na papir za pečenje posipan kristal šećerom. Odmah
pažljivo odlijepite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao i na biskvit
stavite krpu, a na nju pladanj pa sve okrenite tako da dekorirana strana
biskvita bude odozdo, odlijepite papir za pečenje na koji ste prvotno istresli
pečeni biskvit. Biskvit odmah narolajte zajedno s kuhinjskom krpom i ostavite
da se ohladi.
Ohlađeni biskvit, odrolajte, premažite nadjevom po želji i opet
zarolajte.
Sve smjese za ukrašavanje i biskvitne smjese rađene su prema navedenom
receptu.
Kao nadjev u jednoj roladi koristila sam miješanu marmeladu,
a u ostalima Galetta puding bez kuhanja (od vanilije ili čokolade).
Krema
od Galetta pudinga
Sastojci
pola
paketića Galetta pudinga bez kuhanja (od vanilije ili čokolade) – 52 g
200
ml biljnog šlaga
2 žlice hladnog mlijeka
Priprema
U posudu stavite prašak za puding,
biljni šlag i mlijeko. Najprije sve kratko promiješajte na najmanjoj brzini, a
onda miksajte oko 1 min. na najvećoj brzini. Pripremljenu kremu namažite na
odrolani biskvit pa ga zarolajte. Roladu stavite u hladnjak.
U kremu možete dodati narezano voće.
Za roladu sa tamnim biskvitom
izmiksala sam Galetta puding od vanilije
i u njega sam dodala 150 g na kockice narezane dinje.
Izvor: smjesa za ukrašavanje biskvita
i biskvitna smjesa rađene su prema receptu s bloga Ave dulcis.
Nema komentara:
Objavi komentar