subota, 30. kolovoza 2014.

Kvazi-palačinka iz pećnice


Sastojci
5 jaja
200 ml mlijeka
120 g brašna
sol, papar
1 mala zelena tikvica
pola crvene paprike
pola zelene paprike
ulje
naribani tvrdi sir


Priprema
U posudi umutite jaja s mlijekom. Dodajte sol i papar te polako dodavajte brašno miješajući pjenjačom da dobijete glatku smjesu.
Tikvicu narežite na okrugle ploške, debljine 5 mm.
Papriku očistite i narežite na rezance.



Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir nauljite i ulijte pripremljenu smjesu. Po smjesi rasporedite povrće, odozgo posolite i popaprite pa stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 20-30 min. (ovisno o debljini palačinke, tj. veličini lima za pečenje).

Po želji, pečenu palačinku posipajte naribanim sirom i poslužite.





1 komentar:

  1. Odlična ideja:Odavno je prošlo vreme kad su palačinke bile samo testos a džemom!

    OdgovoriIzbriši