srijeda, 10. rujna 2014.

Popečci od cikle


Sastojci
1 jaje
300 ml mlijeka
oko 10 žlica brašna
600 g svježe cikle
sol, papar
masnoća za prženje


Priprema
Ciklu operite, ogulite i krupno naribajte (na tzv. ribež za jabuke).
Ciklu nije potrebno kuhati.

Umutite jaje s mlijekom pa dodajte brašno, sol i papar i sve dobro umutite pjenjačom. Zatim dodajte naribanu ciklu i sve promiješajte žlicom.
Smjesa ne smije biti vodena, po potrebi dodajte još brašna, ali ne smije biti ni previše suha.

U dubokoj tavi zagrijte masnoću za prženje.

Žlicom grabite smjesu i u vruću masnoću spuštajte okruglaste hrpice, spljoštite ih na debljinu do 1 cm. Pržite popečke na laganoj vatri da dobiju boju s jedne strane, zatim ih okrenite i pržite s druge strane.
Pečene popečke vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.




Nema komentara:

Objavi komentar