Sastojci
1 jaje
300 ml mlijeka
oko 10 žlica brašna
600 g svježe cikle
sol, papar
masnoća za prženje
Priprema
Ciklu
operite, ogulite i krupno naribajte (na tzv. ribež za jabuke).
Ciklu
nije potrebno kuhati.
Umutite
jaje s mlijekom pa dodajte brašno, sol i papar i sve dobro umutite pjenjačom.
Zatim dodajte naribanu ciklu i sve promiješajte žlicom.
Smjesa
ne smije biti vodena, po potrebi dodajte još brašna, ali ne smije biti ni
previše suha.
U
dubokoj tavi zagrijte masnoću za prženje.
Žlicom
grabite smjesu i u vruću masnoću spuštajte okruglaste hrpice, spljoštite ih na
debljinu do 1 cm. Pržite popečke na laganoj vatri da dobiju boju s jedne
strane, zatim ih okrenite i pržite s druge strane.
Pečene
popečke vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Nema komentara:
Objavi komentar