nedjelja, 21. rujna 2014.

Zapečena cikla s krumpirom


Sastojci
1 kg krumpira
500 g cikle
sol, papar
4 kuhana jaja
200 g kiselog vrhnja
150 ml vode
200 g tvrdog sira

Priprema
Krumpir ogulite, operite i narežite na okrugle ploške debljine 2-3 mm.
Ciklu također ogulite i operite pa ju narežite na 2-3 mm debele ploške.
Kuhana jaja oljuštite i narežite na okrugle ploške debljine oko 5 mm.

Posudu za pečenje namastite.
U posudu ravnomjerno rasporedite polovicu krumpira, na njega polovicu cikle te polovicu narezanih jaja. Svaki sloj posolite i popaprite.
Zatim stavite ostatak krumpira, cikle i jaja.
Kiselo vrhnje umutite s vodom posolite popaprite i prelijte po sastojcima.

Aluminijsku foliju namastite i njome prekrijte posudu za pečenje.

Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite oko sat vremena.
Provjerite je li povrće omekšalo, ako nije dovoljno mekano, pokrijte ga folijom i pecite još par minuta.
Ako je mekano, maknite foliju, posipajte sirom i vratite u pećnicu nepokriveno. Pecite par minuta da se sir rastopi.



Nema komentara:

Objavi komentar