Sastojci
1 kg krumpira
500 g cikle
sol, papar
4 kuhana jaja
200 g kiselog vrhnja
150 ml vode
200 g tvrdog sira
Priprema
Krumpir ogulite, operite i
narežite na okrugle ploške debljine 2-3 mm.
Ciklu također ogulite i operite
pa ju narežite na 2-3 mm debele ploške.
Kuhana jaja oljuštite i narežite
na okrugle ploške debljine oko 5 mm.
Posudu za pečenje namastite.
U
posudu ravnomjerno rasporedite polovicu krumpira, na njega polovicu cikle te
polovicu narezanih jaja. Svaki sloj posolite i popaprite.
Zatim
stavite ostatak krumpira, cikle i jaja.
Kiselo
vrhnje umutite s vodom posolite popaprite i prelijte po sastojcima.
Aluminijsku
foliju namastite i njome prekrijte posudu za pečenje.
Posudu
stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite oko sat vremena.
Provjerite
je li povrće omekšalo, ako nije dovoljno mekano, pokrijte ga folijom i pecite
još par minuta.
Ako je mekano, maknite foliju, posipajte sirom i
vratite u pećnicu nepokriveno. Pecite par minuta da se sir rastopi.
Nema komentara:
Objavi komentar