(za oko 12 muffina)
150 g rabarbare
100 g (smrznutih) malina
2 jaja
150 ml mlijeka
125 ml ulja
100 g kiselog vrhnja
600 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
200 g šećera
prstohvat soli
1 žlica kakaa
šećer u prahu
Priprema
Rabarbaru operite i ogulite tanki vanjski sloj,
narežite ju na ploške debljine 0,5-10 mm.
Ako upotrebljavate smrznute maline, nemojte ih
odmrzavati.
U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mlijeko, ulje i kiselo vrhnje te sve još jednom dobro umutite.
U drugoj posudi promiješajte brašno sa šećerom,
solju i praškom. Suhim sastojcima dodajte tekuće sastojke i sve lagano
promiješajte. Smjesu podijelite na dva dijela i u jedan dio umiješajte kakao.
I u žuti i u tamni dio umiješajte rabarbaru.
Kalup za muffine namastite i pobrašnite ili
obložite papirnatim košaricama.
U svaki kalup naizmjence čajnom žlicom stavljajte
žutu i tamnu smjesom kalupe napunite do 2/3 visine.
Odozgo na smjesu rasporedite (smrznute) maline.
Muffine pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20ak
min.
Pečene muffine ostavite da se 10ak min. hlade u
kalupu, a onda ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.
Ohlađene muffine po želji posipajte šećerom u
prahu.
600gr?? Stavila sam 600 gr i dobila pogaču od rabarbare a ne muffine. Jel moguće da je recept kriv?
OdgovoriIzbriši