utorak, 30. lipnja 2015.

Mramorni muffini s rabarbarom i malinama




Sastojci
(za oko 12 muffina)
150 g rabarbare
100 g (smrznutih) malina
2 jaja
150 ml mlijeka
125 ml ulja
100 g kiselog vrhnja
600 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
200 g šećera
prstohvat soli
1 žlica kakaa
šećer u prahu







Priprema
Rabarbaru operite i ogulite tanki vanjski sloj, narežite ju na ploške debljine 0,5-10 mm.
Ako upotrebljavate smrznute maline, nemojte ih odmrzavati.



U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mlijeko, ulje i kiselo vrhnje te sve još jednom dobro umutite.
U drugoj posudi promiješajte brašno sa šećerom, solju i praškom. Suhim sastojcima dodajte tekuće sastojke i sve lagano promiješajte. Smjesu podijelite na dva dijela i u jedan dio umiješajte kakao.
I u žuti i u tamni dio umiješajte rabarbaru.
Kalup za muffine namastite i pobrašnite ili obložite papirnatim košaricama.
U svaki kalup naizmjence čajnom žlicom stavljajte žutu i tamnu smjesom kalupe napunite do 2/3 visine.
Odozgo na smjesu rasporedite (smrznute) maline.
Muffine pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20ak min.
Pečene muffine ostavite da se 10ak min. hlade u kalupu, a onda ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.

Ohlađene muffine po želji posipajte šećerom u prahu.



1 komentar:

  1. 600gr?? Stavila sam 600 gr i dobila pogaču od rabarbare a ne muffine. Jel moguće da je recept kriv?

    OdgovoriIzbriši