nedjelja, 30. studenoga 2014.

Zapečeni popečci od krumpira


Sastojci
Popečci
1 jaje
100 ml mlijeka
300 g krumpira
oko 8 žlica brašna 
sol, papar
mljevena paprika
masnoća za prženje

Preljev
1 jaje
1 kiselo vrhnje (20% mm)
sol, papar
200 g tvrdog sira (Gauda)




Priprema
Krumpir ogulite, operite i krupnije  naribajte (na ribež za jabuke). Jaje umutite s mlijekom, dodajte brašno, začine i krumpir te dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još brašna jer će krumpir ispustiti tekućinu, smjesa ne smije biti jako rijetka (mora biti gušća nego za palačinke).

U dubljoj posudi zagrijte veću količinu masnoće za prženje, žlicom grabite smjesu  i spuštajte ju u zagrijanu masnoću, oblikujući okruglaste, plosnate popečke, pržite ih s jedne i druge strane da porumene. Pečene popečke vadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Manju posudu za pečenje namastite i posipajte krušnim mrvicama. Na dno složite polovicu popečaka i posipajte ih polovicom naribanog sira. Na to složite ostatak popečaka.



Umutite kiselo vrhnje i jaje, začinite te umiješajte ostatak naribanog sira. Smjesom ravnomjerno prelijte popečke.
Pripremljene popečke stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite ih 20ak min. da odozgo porumene.
Jelo narežite na kocke i poslužite ih uz salatu. Ukoliko su narezani komadi tanki, možete ih staviti između dvije šnite kruha i napraviti sendviče.



Nema komentara:

Objavi komentar