nedjelja, 16. studenoga 2014.

Šarlota od Dvostruke rolade



Sastojci
1 „Dvostruka rolada“

Parfe krema
3 žumanjka
70 g šećera
1 vanilin šećer
300 ml mlijeka
20 g bijele želatine u prahu
3-4 žlice kakaa
200 ml biljnog šlaga




Priprema
Roladu narežite na šnite debljine oko 1 cm.

Posudu okruglog (kupolastog) dna obložite aluminijskom folijom. Po dnu i stranicama posude gusto, jednu do druge, složite narezane šnite.

Za kremu, želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.
Izmiksajte biljni šlag.
Žumanjke izmiksajte s obje vrste šećera. Polako dodajte mlijeko pa dobro promiješajte. Smjesu prebacite u lonac i lagano zagrijavajte na štednjaku, miješajući pjenjačom. Čim zakuha, maknite ju s vatre te premjestite u posudu za miksanje. Ostavite ju da se hladi 1-2  min. pa umiješajte želatinu i miješajte da se rastopi.
Posudu sa smjesom stavite u sudoper napunjen hladnom vodom, miješajte pjenjačom da se ohladi.
U ohlađenu smjesu umiksajte izmiksani šlag i prosijani kakao.


Dobivenu kremu rasporedite u kalup obložen šnitama rolade, odozgo zagladite (radite brzo, jer se smjesa brzo stvrdnjava). Po kremi složite šnite rolade, po potrebi, narežite ih na manje komade kako biste njima potpuno mogli prekriti kremu.

Šarlotu stavite u hladnjak na 6 sati.


Na šarlotu stavite tanjur i sve zajedno okrenite da šarlota sklizne na tanjur, odlijepite foliju.



Nema komentara:

Objavi komentar