srijeda, 12. studenoga 2014.

Dvostruka rolada


Sastojci
Smeđa kora
3 jaja
1 žumanjak
60 g šećera
1 vanilin šećer
60 g oštrog brašna
1 žlica kakaa
2 žlice mlijeka
pola čajne žlice praška za pecivo

Žuta kora
3 jaja
1 žumanjak
60 g šećera
1 vanilin šećer
80 g oštrog brašna
pola čajne žlice praška za pecivo
+
džem po želji (svijetle boje: od marelice, mandarine)



Priprema
Za smeđu koru u posudu stavite jaja i žumanjak pa sve miksajte 1 minutu na najvećoj brzini. Zatim nastavite miksati smjesu i tijekom 1 minute postupno dodavajte obje vrste šećera; nakon toga cijelu smjesu miksajte još 2 minute na najvećoj brzini.
Brašno pomiješano s kakaom i praškom prosijajte (kroz gusto cjedilo) na smjesu od jaja, dodajte mlijeko i sve kratko promiksajte na najmanjoj brzini.
Lim (38 cm x 30 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 8 min.
Pečenu koru istresite na papir za pečenje posipan šećerom kristalom i odmah ju narolajte, zajedno s papirom, ostavite da se ohladi.

Na isti način napravite i žutu koru.



Kad se kore ohlade, razmotajte ih. Po potrebi, ogulite kožicu s kora.

Džem zagrijte na laganoj vatri pa njime sasvim tanko premažite smeđu koru. Na nju stavite žutu koru (žutu koru ćete najlakše staviti na smeđu koru tako da žutu koru narolate pa ju položite na smeđu koru i onda ju razrolate po njoj).
Žutu koru sasvim tanko premažite džemom.
Obje kore čvrsto zarolajte zajedno (počevši s duže strane), mjesto spoja okrenite prema dolje.


Roladu stavite u hladnjak.




1 komentar:

  1. danas sam u neki blog videla kako jedna kuvarica je pravial tortu a oko torte i mislim i na dnu je stavila rolat , mislim kolutove od rolada umesto kore/patispanja. Ono je bilo punjeno kremom ali mislim da je ovo tamam za takvu ideju.

    OdgovoriIzbriši