Sastojci
Smeđa kora
3 jaja
1 žumanjak
60 g šećera
1 vanilin šećer
60 g oštrog brašna
1 žlica kakaa
2 žlice mlijeka
pola čajne žlice
praška za pecivo
Žuta kora
3 jaja
1 žumanjak
60 g šećera
1 vanilin šećer
80 g oštrog brašna
pola čajne žlice
praška za pecivo
+
džem po želji
(svijetle boje: od marelice, mandarine)
Za
smeđu koru u posudu stavite jaja i žumanjak pa sve miksajte 1 minutu na
najvećoj brzini. Zatim nastavite miksati smjesu i tijekom 1 minute postupno
dodavajte obje vrste šećera; nakon toga cijelu smjesu miksajte još 2 minute na
najvećoj brzini.
Brašno
pomiješano s kakaom i praškom prosijajte (kroz gusto cjedilo) na smjesu od jaja,
dodajte mlijeko i sve kratko promiksajte na najmanjoj brzini.
Lim
(38 cm x 30 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa
ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180°C i
pecite oko 8 min.
Pečenu
koru istresite na papir za pečenje posipan šećerom kristalom i odmah ju
narolajte, zajedno s papirom, ostavite da se ohladi.
Na
isti način napravite i žutu koru.
Kad
se kore ohlade, razmotajte ih. Po potrebi, ogulite kožicu s kora.
Džem
zagrijte na laganoj vatri pa njime sasvim tanko premažite smeđu koru. Na nju
stavite žutu koru (žutu koru ćete najlakše staviti na smeđu koru tako da žutu
koru narolate pa ju položite na smeđu koru i onda ju razrolate po njoj).
Žutu
koru sasvim tanko premažite džemom.
Obje
kore čvrsto zarolajte zajedno (počevši s duže strane), mjesto spoja okrenite
prema dolje.
Roladu
stavite u hladnjak.
danas sam u neki blog videla kako jedna kuvarica je pravial tortu a oko torte i mislim i na dnu je stavila rolat , mislim kolutove od rolada umesto kore/patispanja. Ono je bilo punjeno kremom ali mislim da je ovo tamam za takvu ideju.
OdgovoriIzbriši