nedjelja, 2. studenoga 2014.

Zapečeni krumpir s tikvom


Sastojci
1 kg krumpira podjednake veličine
400 g hokaido tikve
5 žlica ulja
sol
raznobojni papar u zrnu
pola čajne žlice šećera
1 žlica slatke paprike
lovorov list
ružmarin
masnoća i kukuruzna krupica za posudu za pečenje


Priprema
Krumpir ogulite, stavite ga u lonac  s vodom te ga stavite kuhati. Kad voda zakuha, krumpir posolite i kuhajte ga da omekša.

Tikvu očistite, ogulite i narežite na komade veličine krumpira.
Kad je krumpir kuhan, 2. min. prije kraja dodajte tikvu i sve zajedno prokuhajte. Kuhano povrće ocijedite i ostavite u cjedilu.

U većem loncu zagrijte ulje te dodajte sol, papar, šećer, slatku papriku, lovorov list i iglice ružmarina, promiješajte i popržite par sekundi. Zatim dodajte ocijeđeno povrće i protresite lonac ili lagano miješajte da sve povrće bude prekriveno začinima (nema veze ako se povrće malo zdrobi).

Posudu za pečenje namastite i posipajte kukuruznom krupicom pa u nju rasporedite povrće.
Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 45-60 min. da se povrće zapeče.
Poslužite odmah.




1 komentar:

  1. Znam da je ovo odlično i preporučam jer sam upravo nedavno pekla krumpir i tikvu zajedno kao prilog mesnom jelu (rebarcima). Svakako probajte!

    OdgovoriIzbriši