Sastojci
1 kg krumpira podjednake veličine
400 g hokaido tikve
5 žlica ulja
sol
raznobojni papar u zrnu
pola čajne žlice šećera
1 žlica slatke paprike
lovorov list
ružmarin
masnoća i kukuruzna krupica za posudu za pečenje
Priprema
Krumpir ogulite, stavite ga u
lonac s vodom te ga stavite kuhati. Kad
voda zakuha, krumpir posolite i kuhajte ga da omekša.
Tikvu očistite, ogulite i
narežite na komade veličine krumpira.
Kad je krumpir kuhan, 2. min.
prije kraja dodajte tikvu i sve zajedno prokuhajte. Kuhano povrće ocijedite i
ostavite u cjedilu.
U većem loncu zagrijte ulje te
dodajte sol, papar, šećer, slatku papriku, lovorov list i iglice ružmarina,
promiješajte i popržite par sekundi. Zatim dodajte ocijeđeno povrće i
protresite lonac ili lagano miješajte da sve povrće bude prekriveno začinima
(nema veze ako se povrće malo zdrobi).
Posudu za pečenje namastite i
posipajte kukuruznom krupicom pa u nju rasporedite povrće.
Sve stavite u pećnicu zagrijanu
na 220 °C i pecite 45-60 min. da se povrće zapeče.
Poslužite odmah.
Znam da je ovo odlično i preporučam jer sam upravo nedavno pekla krumpir i tikvu zajedno kao prilog mesnom jelu (rebarcima). Svakako probajte!
OdgovoriIzbriši